"En només quatre mesos, Espanya ha consumit tots els recursos que el seu ecosistema pot produir. A més, no és a temps de regenerar-lo i emet més contaminants dels que pot absorbir. Per tot això, des d'aquest dimarts 20 d'abril a les 16.50 hores, Espanya ha entrat en "deute ecològic". Són càlculs de la New Economics Foundation (NEF), un comitè d'experts independent britànic, que afirma que en el cas que tots els ciutadans del món visquessin com els espanyols, farien falta tres planetes per poder cobrir totes les necessitats.
Els nostre entorn té una capacitat limitada de produir recursos i d'absorbir contaminants sense posar en risc la capacitat de generar aquests recursos any rere any. Segons els càlculs de la NEF, basats en les dades de la Global Footprint Network, Espanya ha trigat menys d'un terç de l'any a acabar tot el seu pressupost ecològic pel 2011 i només pot satisfer les necessitats a compte de recursos d'altres països.
La biocapacitat del territori espanyol només permet cobrir el 30% de la seva demanda de recursos. Cada espanyol necessita 5,4 hectàrees globals per satisfer el seu nivell de consum actual, però només té un pressupost d'1,6 hectàrees, de manera que el seu dèficit ecològic és de 3,8 hectàrees. Al ritme de consum actual, i si Espanya hagués de subsistir dels recursos propis, aquest dimarts 19 d'abril els hauria esgotat ".

Aquest text que heu llegit, és una de les bestieses més grans i disparatades que he llegir en molt de temps. Em temo que els senyors de la New Econonmics Foundation no s'han assabentat de que va la cosa dels recursos, recursos que sobren i amb escreix, i és tenint en compte que hi ha hectàrees i hectàrees sense explotar per guaret o altres aprofitaments de subvencions agrícoles europées, o simplement per manca d'interés. 
No ens deixen prodüir tot la llet que podriem produïr, i ens dediquem a engreixar els porcs dels Paisos Baixos, i podria seguir explicant com es poden aconseguir recursos amb escreix, però aixó ja ho sap la gent la terra. Hi ha tres coses que ens sobren i molt, recursos agricoles, massa arbrada i aigua. El que s'hauria de cambiar és la manera de consumir i potenciar la agricultura, però de deute ecològic res de res. Aquí l'ùnic deute que té Espanya a banda del seu, són els quinze mil milions que no ens retorna cada any i que signifiquen el 9% del nostre producte interior brut, i aixó si que serien recursos per Catalunya si ens els retornessin.