He arribat a la conclusió que no m’agrada gens en Sarkozy, no és de fiar, és d’aquells a qui no li donaries l’esquena ni un segon, excessivament somrient, excessivament efusiu, dona la sensació que es un Berlusconi en civilitzat però de la mateixa índole. Més o menys com Putin, nomes que aquest es letal, sobre tot si li portes la contraria. Pero en realitat és el que hi ha, vegis Zapatero, Cameron, Merkel, etc etc, el nivell és baixissim, i si anem a Bananolàndia, ja ni us ho explico.


I no és perqué els anteriors fossin gaire millors, però eren capaços de semblar-ho o aparentar-ho. Mitterand tot i ser un canalla, tenia grandeur i sobretot sabia estar i era conscient del paper que representava, o Willy Brandt o el mateix Gonzalez. De fet la diferència és aquesta, els d'ara ni tan sols saben estar i la grandeur per a ells és una paraula incomprensible. 


Són la morralla política els qui ens governen, potser perqué la mediocritat és la gran triomfadora a començaments del segle XXI, un segle que de moment ofereix més ombres que llums i més aviat ens acosta inexorablement cap a l'edat mitjana que a la modernitat.