"Una nova moda sorgida de la xarxa s'està impossant, es tracta del 'planking', aquesta tendencia sorgida suposadament a Austràlia consisteix a estirar cap per avall, rígid com una taula, en llocs peculiars o lúgubres, i penjar les fotos a Internet. Com moltes altres accions aparentment absurdes, s'ha convertit en un fenomen. Matt Fernandez, de Melbourne, afirma ser el pioner del 'planking', que va néixer fa set anys. Avui té 24 anys i adverteix al costat d'altres persones dels perills del fenomen. "La intenció principal no era fer-ho en cotxes de policia o andanes de tren", diu Fernández. "Estic realment impressionat per tot el que ha canviat. Però demano a tots que ho facin amb seguretat".
Fernandez, que es disputa l'autoria del 'planking' amb altres suposats creadors, es refereix en la seva advertència a la mort del noi de vint anys Acton Beale. El jove va morir el cap de setmana a Brisbane en caure del balcó d'un setè pis quan posava per fer-se una foto de 'planking'.
Mentre que molts consideren a Beale un heroi, altres subratllen que la seva mort posa de manifest la necessitat urgent d'un codi de conducta. "En la reunió de 'planking' de Brisbane es va parlar de 'planking' intel·ligent i segur", explica el portaveu Richard Litonjua. - Pensa-t'ho abans de 'Plank', i no beguis -."

La decadència real d'una societat comença a manifestar-se quan instal·lada entre el cofoïsme i l'avorriment dona els primers símptomes de paranoia en forma de petites absurditats quotidianes com el planking, el balconing, el puenting, o l'indigning i més que n'han sorgit i en sorgiràn, i voldria recordar que la nostra societat fa ja una temporada que ha començat a caure en aquest estat.