La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha felicitat per carta al socialista Jordi Hereu per ser reelegit alcalde de Barcelona, malgrat que aquest va perdre les darreres eleccions municipals i aquest divendres abandonarà el consistori barceloní per deixar pas a Xavier Trias, de CiU. Segons recull La Mirilla de La Vanguardia, en la carta signada per la vicepresidenta del Govern, es felicita Hereu "molt sincerament per haver estat reelegit alcalde del vostre municipi. Us desitjo molts èxits en aquesta nova etapa i us demano que feu extensiva aquesta felicitació a la resta de membres del vostre equip". "És veritat que les actuals circumstàncies no són fàcils i exigiran en vosaltres més esforç que mai", s'afegeix a la carta.
Aquesta noticia no és cap acudit, atès no l'ha pas desmentit la Sra. Ortega i demostra el nivell de desidia i ineficiència de la classe política que tenim. Si l'han vessada, si la Senyora Ortega o el seu departament han relliscat en una cosa tan simple com aquesta, quan tothom o gairebé tothom a casa nostra, sap què el Sr. Hereu va perdre les eleccions a l'ajuntament de Barcelona, i que el proper alcalde quan acabin de comptar i recomptar vots serà en Xavier Trias o potser el Beat escrivà de Balaguer (*), no vull ni imaginar-me com es deuen comportar en qüestions de major calat. I ja entenc que possiblement hagi estat una confussió (interessada o no), però algú se'n podia haver donat compte, i algú deu ser el responsable de la relliscada, perquè aquest error demostra la manera en que treballen almenys al departament de Vicepresidència de la Generalitat de Catalunya. Ja ho deia el President: El Govern dels millors.  Francament, ho trobo lamentable. Que els déus ens agafin confessats.

(*) fe d'errata: Que m'informa Pepe que Escrivá de Balaguer es Santo súbito, o sia que el devien fer sant de cop. Corretgit queda.