L'agent de borsa independent Alessio Rastani ha afirmat en una entrevista a la cadena de televisió BBC que el fons de rescat de la zona euro no funcionarà perquè els mercats estan dominats per la por i ha pronosticat que els estalvis de milions de persones s'esvairan en menys d'un any.
"En menys de 12 mesos, els estalvis de milions de persones s'esvairan", vaticina Rastani, per a qui aquest no és el moment de pensar que els governs aportaran solucions per arreglar la situació econòmica, perquè "els líders polítics no governen el món, ho fa Goldman Sachs".  Amb aquesta informació i altres de sesgades que van arribant, la percepció és que estem en un carreró sense sortida, que aixó s'ensorra i que la crisi no ha fet més que començar i ara va de debó. Ha posat el dit a la nafra Rastani, no governen el món els liders dels Governs, ni potser Godlman Sachs, governen els maleïts mercats i dins d'ells uns quants que remenen les cireres. 
Fins fa poc els diners tenia la seva equivalència en or. És a dir: Si tu portaves un bitllet de 50 euros al Banc d'Espanya, aquest en teoria hauria de donar-te a canvi del bitllet la quantitat d'or equivalent al valor d'aquest. D'aixó s'en deia  el patró or. Però avui dia això ja no és així. Fa molt temps que el patró or ha deixat d'existir. ¿En què es basen avui dia els diners? Doncs es basen en la productivitat de cada país, en el PIB, en els béns i en els acords internacionals (FMI, Banc Mundial, etc ..). i aquest control se'ls hi ha escapat de les mans. Desorientats no saben quines mesures prendre ni que fer per aturar l'enfonsament de l'economía occidental.

Estem assitint a l'ensorrament del Titànic del capitalisme 99 anys després del del vaixell i no sembla que ningú sigui capaç de tapar les vies d'aigua. Mentrestant, aquí anem discutint de toros i bajanades per l'estil com l'orquestra del Titànic que impertèrrita anava tocant mentre el vaixell i ells amb ell s'ensorrava. La recessió és imparable i l'enfonsament inevitable.