SALVEM EL PLANETA?


No ho sé, però estic segur que altres anys ha fet una calor igual o similar a la d'aques, perquè no hi ha res que no hagi passat abans, i em sembla ridícul que aquest fet s'atribueixi nomès al canvi climàtic. Perqué aquí tot és culpa del canvi climàtic. Que plou...culpa del canvi climàtic, que no plou... també, i es queden tan amples.
Sincerament, se'm fa dificil entendre que una cosa tan ridícula com nosaltres pugui ser la causant del canvi climàtic en el planeta, podem ajudar a alterar l'ordre de la naturalesa, aixó ja ho sé, però fins a cert punt, de fet, la naturalesa és desordre per se. La percepció és que aixó va tot sol fem el que fem els homínids, tot i que ja entenc que quan menys contaminem millor, i totes les mesures que es prenguin i es posin en pràctica seràn bones per a tothom, però d’aquí a donar tota la culpa del canvi climàtic global a l’home hi ha un pas molt gran.
Potser perquè no hi ha res que no hagi passat abans com deia, com quan el gel arribava als pirineus cobrint tot Europa, suposo devia ser culpa dels neanderthal o d'algun antecessor seu, o possiblement fos culpa d'algun primitiu català, o com quan la caigua de la tercera lluna va extingir els dinosaures.
I suposant que suposessim que ja és molt suposar que la culpa és tota nostra, em fa gràcia aquells que diuen com una organització que hi ha que ens diu "SALVEM EL PLANETA", lo qual demostra que no saben de que va tot plegat, car al planeta li és igual 40º sobre zero que sota zero i que la platja estigui a la Barceloneta o a Sant Feliu de Codines, tot i que sembla que fins i tot aquests han entés que encara que es desglacin els pols el nivell de l'aigua dels oceans no pujarà, o bé ho fara d'una manera imperceptible. És la teoria simple però real del glaçó dins el got de whisqui. Fa trenta milions d'anys el mar arribava a les faldes de Montserrat, i ara n'ès prou lluny, i el planeta ha sobreviscut (s'ha salvat) en un cas i en l'altre.

Deia Marc Antoni fa dos mil anys: "que ridícul i estrany resulta aquell que es sorprén de tot el que passa a la vida". Jo, a vegades encara em sorprenc de la lleugeresa i desconeixement amb la que parlen de moltes coses i en alguns casos s'alarma innecessàriament a la gent de bona fe. El canvi climàtic va fent de sempre i ho continuarà fent amb nosaltres o sense, però com a tota aquesta patuleia d'alarmistes, ara els hi ha donat per aquí, se'n parla, fins que trobaràn un altre tema per pontificar i s'oblidaràn d'aquest.
-
Mentrestant, el planeta aliè a nosaltres va fent la seva –afortunadament – i ens ofereix imatges com aquesta fotografia que vaig fer dissabte vora el riu Ripoll, sortosament recuperat, amb peixos, ànecs, i fins i tot garses reials. Si fos catastrofista afegiria....La podré fer d’ací a cinquanta anys?. Doncs no! però serà perquè ja no hi seré, i aixó no és ser catastrofista, és purament, ser realista.


6 Comentaris

Més recent Anterior