Una vegada més, el bisbe de Còrdova, Demetrio Fernández, li ha donat la raó a aquells que el consideren com un dels religiosos més conservadors i radicals de l'Església a Espanya. En la seva carta setmanal Demetrio Fernández ha assegurat que "algunes escoles de Secundària, dins dels programes escolars" inciten als seus alumnes "a la fornicació", de la qual segons els seus consells cal "fugir".
El prelat cordovès insisteix en la seva missiva dirigida als fidels cordovesos que "la incitació a la fornicació és contínua en els mitjans de comunicació, al cinema, a la televisió, fins i tot en algunes escoles de Secundària". Això sí, es sobreentén que els col·legis catòlics estan al marge, per això fa servir el terme "algunes".
Demetrio Fernández, amb la contundència que li correspon, assegura que la "fornicació" significa "una sexualitat desorganitzada" i que això és "com una bomba de mà que pot explotar en qualsevol moment i ferir a qui la porta amb si". Com són aquestes ferides? El bisbe les explica: "La castedat és la virtut que educa la sexualitat fent humana i traient-la de la seva més brutal animalitat". És a dir, aquells que es dediquen al fornici pel fornici es converteixen senzillament en animals. El bisbe continua: "Quan la sexualitat està ben encarrilada, la persona viu en harmonia, evitant tota provocació o violència".

A més, per al prelat cordovès la sexualitat té tres estats. Primer, quan una persona està soltera "no hi ha lloc per al seu exercici". Segon, quan està casada ha de saber "administrar els seus impulsos en nom de l'amor autèntic". Tercer, quan una persona està consagrada la seva sexualitat està "sublimada en un amor més pur i oblatiu".

El bisbe cordovès conclou la seva carta, que la basa al seu torn en una missiva de Sant Pau, citant el cas d'una candidata a Miss Veneçuela que ha escrit un llibre titulat Verge als trenta. Demetrio Fernández es refereix al cas de Vivian Sleiman, una model que està orgullosa de seguir amb el seu himen intacte i que en el seu llibre denuncia com renunciar al concurs de Miss Veneçuela quan un membre del jurat va intentar emportar al llit a condició de donar-li la corona, Per al bisbe de Còrdova, "la proposta de fornicació era una condició (no escrita) del concurs". Per això, conclou que "és possible arribar verge al matrimoni encara que l'ambient no sigui favorable. És possible viure una consagració total, d'ànima i cos, el Senyor com una ofrena al Senyor que beneficia els altres ".
Ferm defensor del model de família catòlica, el bisbe de Còrdova ha participat i animat manifestacions contra la llei de l'avortament, ha defensat als "màrtirs executats només per ser cristians" en la Guerra Civil i ha arribat a assegurar que la Unesco tenia un pla "per fer que la meitat de la població sigui homosexual". Els seus motius? Que s'estava implantant "la ideologia de gènere" en "les nostres escoles".
Fa una setmana només, el bisbe va tornar a la càrrega i va arribar a dir que "els fills d'una família com Déu mana creixen més sans que els que estan repartits, i no saben de qui són" per criticar el divorci. I després de dir totes aquestes bestiesses se'n va anar una altra volta al seu altar. Ai home de Déu, que malament el representes!, ja dic jo que hi ha gent a Espanya que encara viu al segloe XIX, l'impresentabke Bisbe de Córdoba, n'és un d'ells, tot i que a més caldria fer-li la prova de la alcoolhemia o de psico tròpics.  
Ara, el que el Sr. Bisbe no sap, és que amb la seva castedad, té moltes possibilitats de patir un infart.