No se li havia ocorregut a ningú, i ho ha fet un empresari de Caldes de Montbui, que, segons informa 'El 9 nou', busca una empresa perquè exploti industrialment la patent. Pere Barrios ha inscrit el pa amb tomàquet a l'oficina espanyola de patents. Segons explica 'El 9 nou', Pere Barrios, professional del sector del metall i aficionat al cultiu de tomàquets, ha decidit patentar la tradicional combinació culinària després de constatar que fer-ho bé "no és ni senzill, ni pràctic, ni net", destaca el diari. Barrios, que busca una empresa perquè exploti industrialment la patent, no ha revelat la fórmula concreta patentada, però consistiria a sucar correctament el pa i coure'l perquè estigui llest per ser menjat en qualsevol moment.
Aquest senyor es deu haver inspirat en l'SGAE, de manera que qualsevol matí o vespre algú estarà sopant pa amb tomàquet a casa seva i se li presentarà el Sr. Barrios per cobrar els drets de la seva patent. Ara, s'hauria d'aclarir si ha patentat el pa amb tomàquet sucat per les dues bandes, per una, o pintat amb un pinzell llardos com ho fan a molts bars i granges, i aclarir també si el pa ha de ser de pages, cuit amb sola o aire, de benzinera, paquistaní o xinés.
Gent hi ha que ha patentat coses més rares com "Bon natale" a Itàlia, i és que més que visió de negoci, aquí hi ha un clar afany de notorietat, els cinc minuts de glòria que Andy Warhol va dir que tindria en el seu futur qualsevol imbècil.