Les manis ja no són el que eren. La d'avui convocada per CCOO i UGT m'ha agafat a Granollers on per cert he esmorzat com un senyor a la Fonda Europa,  A primera hora del mati voltava molt poca gent per la vila, vegeu les fotos del Carrer Joan Prim o la Porxada a quarts de nou del matí.


Hi havia comerços que han optat per obrir i altres que no, i algun que altre pany banyat de silicona que prou feina ha donat als manyans que es devien fregar les mans demanant vagues més sovintejades.
Després de donar-se una volta pel Mercadona, els integrants de la manifestació s'han concentrat a la plaça de la Corona on han estat una bona estona fins agrupar-se, i pels voltants de les dotze han començat a avançar carrer Joan Prim amunt on ja els hi he perdut la pista, suposo que deuen haver anat fins la Porxada.
D'aquesta manifestació m'han cridat l'atenció dos aspectes: un, que era molt lúdica amb families i mainada amb cotxet i tot i sense fer excessius aldarulls, ni piquets informatius (quina barra d'eufemisme), que explicaven si havien actuen sobre les set del matí i també als polígons.

I dos, i heus ací la situació surrealista o friki, a banda de la Gallineta d'en Llach i una peça d'aquestes de cumbia o quelcom així, fent un joc de paraules la furgoneta de la foto, parafrassejava el començament de la mítica serie 'El equipo A', dient alló que els treballadors traïts pel Govern eren soldats de fortuna, etc etc. i tenien els sants pebrots d'etzibar la musiqueta de la serie de TV a tot  volum.

I, que voleu que us digui, ja de per si els sindicats són rancis com el seu llenguatge del segle XIX, les consignes solen ser cutre salsitxeres, i mai falta el 'compañeros compañeras' o 'companys companyes' (el parlament a través de megafonia era bilingüe), que ja te la seva conya el 'companys companyes', que va sublimar la ministrilla Bibiana Aido amb el seu cel·lebrat  'miembros y miembras'. Per cert la pancarta que encapçalava la mani que circul·lava darrera la furgoneta de 'el equipo A' estava escrita de manera que era igual en castellà que en català.


Com una rua rancia de Carnaval, la mani del 20-M ha avançat lentament Joan Prim amunt i mentre s'allunyava pensava que era absurda com ella mateixa i com ho és la vida.




...que per cert, aquests eren també uns frikis.


AFEGITÓ: Felicitar al Conseller d'Interior Felip Puig per la seva eficiencia?controlant als violents de cada vegada que hi ha una mani que es dediquen a cremar contenidors i paperes o a trencar vidres dels establiments. Són els violents que segons ell tenen control·lats i identificats. Sort d'aixó que si no encara podriem prendre mal.