El senyor jutge, després de prendre declaració als responsables policials, dijous passat, va decidir arxivar la denúncia contra els Mossos d'Esquadra en considerar proporcionada l'actuació policial a la Plaça de Catalunya.

La càrrega policial dels Mossos d'Esquadra a la plaça Catalunya, que va causar diversos ferits, "va commoure una gran part de la societat", recorda el moviment 15-M. "La resposta de les autoritats polítiques catalanes davant una de les majors expressions de protesta contra les injustícies socials que han tingut lloc els últims anys, el moviment 15-M, va ser el desmantellament de l'acampada de la plaça Catalunya de manera extremadament violenta", recorda el comunicat.
El 15-M, que qualifica d'"il·legítima" l'actuació policial d'aquell dia, rememora que "moltíssimes persones van ser agredides, moltes es van enfrontar a situacions vexatòries, moltes altres van quedar recloses al mig de la plaça durant hores".
Els indignats asseguren que "l'exercici de la violència no va ser en absolut proporcionat", pel que un total de 56 persones van interposar una querella el 13 d'octubre passat que va portar a imputar diversos comandaments policials i el director general de la policia autonòmica i la regidora de Seguretat de l'ajuntament de Barcelona, als qui el senyor jutge graciosament, ha decidir que 'no ha lugar' i ha arxivat la denuncia. 
Els Mossos d'Esquadra tenen ja legalment 'llicència per cascar' que rima amb apallissar i - cal no oblidar-ho - amb matar, que quan les besties surten assedegades i atiades de la furgoneta pot acabar passant el pitjor.