El pare del programari lliure ha hagut de suspendre la conferència que oferia a Barcelona per una pujada de tensió. El considerat pare del programari lliure, Richard Stallman, ha patit aquesta tarda una indisposició que l'ha obligat a suspendre la conferència que estava oferint a Barcelona, ​​encara que, davant el retard en l'arribada dels serveis sanitaris, ha tingut temps per fer broma sobre les retalldes.

El president de la Free Software Fundation ha començat a sentir-se malament, pel que sembla a causa d'una pujada de tensió, a meitat de la conferència que estava impartint al Campus Nord de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) sobre els perills de la societat digital.  El prestigiós programador ha comunicat a l'organització, la fundació Fundació i2CAT, que es trobava indisposat i ha demanat que si us plau truquessin a un metge. Mentrestant, ha seguit dictant la conferència, encara que amb algunes dificultats, mantenint en tot moment el sentit de l'humor.

Stallman, conegut per les seves excentricitats, com no tenir mòbil i no dormir en hotels, ha aprofitat que l'ambulància trigava uns vint minuts en acudir a l'edifici Vertex de la UPC per assegurar, en to irònic: "això són les retallades, (Mariano) Rajoy ens vol matar a tots ", el que ha estat rebut amb rialles per les gairebé 400 persones que abarrotaven la sala.

En arribar l'ambulància, la conferència s'ha suspès mentre Stallman era atès en una sala a part. Pocs minuts després, quan els assistents es mantenien encara en la sala a l'espera que Stallman pogués reprendre el seu discurs, s'ha comunicat que la conferència se suspenia definitivament. El programador ha acabat abandonat l'edifici pel seu propi peu. PUBLICO.ES