Un grup d'assaltants va robar l'almoina d'una guardiola d'una església de la ciutat de La Plata (a 65 quilòmetres al sud de Buenos Aires), monument històric nacional, on el 1945 es van casar el mort expresident Juan Perón i la carismàtica Eva Duarte (evita), va informar divendres el capellà del temple.
"No tenen límits. Intentem ajudar les persones, però quan passa un fet així, et desmoralitza una mica", va dir el pare José al diari El Dia de la Plata, admetent que a partir d'ara, haurà de "conviure amb la tensió d'estar atent perquè això no es repeteixi ".
El robatori va ser comès en el matí de dijous al temple de Sant Francesc d'Assís de la Plata, declarat monument històric nacional el 2011 a la capital de la província de Buenos Aires (major districte).
Els lladres van obrir amb una barra de ferro una de les alcancías que estava tancada amb cadenat i es van emportar els diners dipositats pels feligresos, encara que no es va especificar la suma.
Aquesta guardiola s'obre un cop al mes i la recaptació mitjana és d'uns 400 pesos (69 euros o 90 dòlars) mensuals, segons la font. En aquesta església van contreure enllaç Perón i Evita el 24 d'octubre de 1945, una setmana després d'una multitudinària mobilització popular que va aconseguir l'alliberament del llavors detingut coronel i va donar pas a la formació del Partit Justicialista, avui al poder a Argentina. Perón va ser tres vegades president argentí (1946-1952, 1952-55 i 1973-74), mentre la carismàtica Evita, que va morir el 1952 als 33 anys, va guanyar gran popularitat i va ser coneguda com 'l'abanderada dels humils'. afp

.. OH! perquè Peròn ja no pot, que si no els hi passa al davant.