Beure massa cafè podria incrementar el risc de patir al·lucinacions, especialment en persones sotmeses a molt estrès, va revelar un estudi de la Universitat La Trobe, a Melbourne (Austràlia). Abusar de begudes amb cafeïna, inclòs el te, els refrescos de cola i begudes energètiques, podrien tenir severes repercussions en el teu cap.

La investigació va mesurar l'efecte d'estrès i la cafeïna en 92 participants sans, el que va demostrar que n'hi ha prou amb cinc o més tasses de cafè al dia perquè la seva tendència a la lucinació es dispari.

Els voluntaris van ser dividits d'acord al seu nivell d'estrès i consum de cafeïna, després se'ls va demanar que escoltessin un enregistrament amb un so confús de fons i pressionessin un botó cada vegada que sentissin la nadala Blanca Nadal, que en realitat es tractava d'un engany, ja que mai es va incloure el tema en la gravació.

El resultat va sorprendre els investigadors, ja que aquells amb alts nivells d'estrès i cafeïna assegurar haver escoltat la cançó fins a tres vegades més que els del grup amb baixos nivells.

"La combinació de cafeïna i estrès augmenta la probabilitat que un individu experimenti símptomes propis de la psicosi", assegura el professor de psicologia Simon Crowe, autor principal de l'estudi.

El cafè, com gairebé tot, amb moderació és fins i tot saludable, però quan s'abusa pot crear dependència psicològica i física, a més de produir inquietud, agitació, nerviosisme, excitació, insomni, cefalea, taquicàrdia, diüresi, arítmies, i irritació gàstrica. EXCELSIOR.COM

NO ES PER SER ACUSICA, PERÒ L'EXPRESIDENT MONTILLA EXPLICAVA UN DIA QUE S'EN PRENIA SET O VUIT NOMÉS PEL MATÍ.