Un ramat d'unes 2.000 ovelles merines blanques i negres procedents de la localitat pacense de Siruela van creuar el centre de Madrid, guiades per pastors i gossos mastins, en el marc de la XIX Festa Nacional de la Transhumància.
En aquest ja tradicional recorregut del bestiar transhumant pel centre de la capital, organitzat pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient en col·laboració amb l'Ajuntament, han participat també una desena de sementals mansos, procedents igualment de la comarca pacense de la Sibèria, mig centenar de vaques avilenyes i nombrosos cavalls arribats des de Sevilla i Toledo.


Barcelona ha viscut avui una nova vaga del transport públic, la 16a en l'últim mes. En aquest cas, l'aturada només afecta el metro, que té uns serveis mínims del 33% entre les cinc del matí i les dues de la matinada de dijous. TMB advertia ahir que el suburbà pot no ser capaç de donar cobertura a les 1,3 milions de validacions que es fan a la ciutat en un dia laborable. I no s'equivocava. La pluja, per afegir més impediments a la mobilitat matinal, ha complicat molt la situació, i algunes estacions han hagut de regular l'accés de viatgers davant el risc que les andanes s'omplissin més del compte. El més prudent és apostar pel bus. El vehicle privat, en una jornada com aquesta, pot resultar temerari.

La coincidencia en les fotografies és total, només que els de la de dalt els transporten com a bestiar de gratis i els d'abaix a més a més han de pagar i encara hi empleats de la TMB (Transport Municial de barruts) que se'n foten dels usuaris dient-lis que 'van como sardinillas'. Com diu el Sr. Marcel·lí Virgili, el que hauria de fer la gent és no pagar, al cap i a la fi no els hi donen el servei. I aixó hauriem de començar a aplicar-ho a tots els àmbits cada vegada que ens veiem obligats a pagar sense rebre a canvi un servei, com quan per exemple hi ha cues quilomètriques a les autopistes.
Potser ha arribat l'hora de deixar de comportar-nos com a xais i actuar contra el mascle de la cabra, 'el cabró'.