A la ciutat de Todmorden creuen tenir la fórmula per salvar el planeta en dos anys, la localitat ha canviat radicalment la manera com produeix els seus aliments i la manera com els seus residents es preocupen del medi ambient. Per a 2018 esperen que la ciutat sigui totalment autosuficient. Todmorden és una petita ciutat d'Anglaterra, però els seus residents afirmen que han descobert el secret que podria salvar el planeta. Tant és així, que alguns dels seus representants van viatjar a Copenhaguen per debatre amb els líders mundials la manera d'aconseguir-ho. En menys de dos anys aquesta ciutat ha canviat radicalment la manera com produeix els seus aliments i la manera com els seus residents es preocupen del medi ambient. N'hi ha prou revisar algunes estadístiques: el nombre de persones que avui cultiven les seves pròpies verdures ha augmentat en un terç, set de cada deu persones compren regularment aliments produïts a la ciutat i els habitants que crien pollastres s'han multiplicat 15 vegades. 
La iniciativa es diu "incredible Edible Todmorden" (traduïble per "increïble comestible Todmorden" o "aliments increïbles Todmorden") i el seu objectiu és que cada vegada més persones produeixin els seus propis comestibles, com fruites, verdures i fins i tot carns. el mercat local és ple de vegetals i carns locals. igual que els dinars que se serveixen en les vuit escoles de la ciutat. "Això és un gir radical", diu al diari the independent, Pam Warhurst, una de les persones que van idear aquest projecte, involucrant als seus amics i veïns. "El nostre objectiu és aconseguir que la nostra ciutat sigui totalment autosuficient en la producció d'aliments per a 2018. I si podem seguir al mateix ritme, com ho hem fet els últims 18 mesos, ho aconseguirem", assegura. És més, els líders d'aquesta iniciativa ara estan exportant la seva idea. Fa dues setmanes Todmorden va organitzar una conferència sobre com generar projectes semblants "aliments increïbles Todmorden" en altres llocs, i van assistir més de 200 persones de tota Gran Bretanya. i en altres ciutats ja es dicten cursos en què els participants aprenen a produir el seu menjar, i també com fer conserves o melmelades. Nick green és un altre dels promotors originals d'aquest projecte. diu que va triar un consultori en desús per sembrar els seus productes perquè estava al centre i atrauria l'atenció. "Volíem que tots veiessin el que fèiem, perquè poguessin preguntar i participar", va dir al diari britànic. "El vell consultori té molt terreny, així que era ideal. Jo no vaig demanar permís a ningú, simplement vaig anar amb la meva pala i les meves llavors i vaig plantar coliflors". incredible Edible todmorden va començar finançat pels propis habitants, però van aconseguir molt amb pocs diners. fins i tot van guanyar el premi al "projecte comunitari més inspirador", obtenint mil lliures (us $ 1625).



Lynne Midwinter, una altra de les impulsores de la "iniciativa verda", va aconseguir que els llocs del mercat local publicitaran els productes locals en pissarres. "Ara pots veure la majoria dels locals anunciant la carn de boví local, el xai, porc, pa, verdures i el formatge".

A la contra de La Vanguardia d'avui, entrevisten a Pam Warhust, la impulsora de la idea.