El suïcidi de l'infermera a qui van enganyar perquè revelés detalls de la salut de la duquessa de Cambridge, ha commocionat el Regne Unit. Coles ha anunciat la decisió a través del seu compte a Facebook, on indica "que els australians estan realment enfadats per les tràgiques conseqüències de la broma de l'emissora 2Day FM". "Els volem comunicar que hem demanat a 2Day FM que retiri tots els anuncis del grup Coles", afegeix la nota.

Tot va començar quan els locutors australians Mel Greig i Michael Christian es van fer passar per la reina Isabel II i el príncep Carles per aconseguir dades sobre l'embaràs de la duquessa de Cambridge. Una infermera de l'hospital King Edward VII, on va ser ingressada a principis de setmana Caterina per fortes molèsties derivades del seu embaràs, es va suïcidar divendres en un domicili al centre de Londres, a prop del centre mèdic. Les autoritats australianes han obert una investigació per determinar si hi ha hagut alguna cosa punible en el comportament dels dos periodistes.
Rhys Holleran, director gerent de Southern Cross Austereo, la societat propietària de 2Day FM, ha defensat aquest dissabte que l'emissora no va infringir la llei, encara que ha confirmat que els locutors Christian i Greig seguiran de baixa durant un temps indefinit.
Holleran ha dit que la mort de la infermera Jacintha Saldanha, de 46 anys i mare de dos fills, és un "tràgic succés que ningú va poder preveure", segons la versió de l'edició digital del diari 'Sydney Morning Herald'.

La noticia té moltes lectures a banda del lamentable fet del suïcidi de Jacintha Saldanha. Vagi per endavant que estic totalment en contra d'aquestes brometes de trucar des de la la radio a la gent de bona fe, per part d'imitadors o graciosets, de fet, a la que ho fan, sigui quina sigui la radio, fins i tot Rac1 que és la que tinc actualment de referència, l'apago, i és que no ho suporto, per molt 'gracios?' que sigui o es pensi que és Xavier Pèrez Esquerdo. 
Dit aixó, l'emissora 2 Day FM no va fer res més del que fan cada dia milers d'emissores de tot el món, la gracieta fàcil, la burla de la persona innocent que hi ha a l'altra banda del telèfon. 
En el cas que ens ocupa, alguna cosa no funcionava bé ja abans en Jacintha Saldanha, ni per donar tantes explicacions de l'estat de la plebea casada amb el bergant de sang suposadament blava, ni amb la consecuència fatal del suïcidi. 
Alguna cosa fallava en Jacintha abans de la trucada de 2 day FM. O això o un exagerat sentit de l'honor i la responsabilitat impensable en aquestes contrades, i que tampoc s'enten amb la lleugeresa en que va informar al primer que trucava preguntant per l'estat de la suposada prenyada. Potser aquí trobariem la causa del suïcidi, en la fragilitat del seu estat emocional.
Roïns i miserables els de 2 Day FM pel que varen fer com ja he dit, però roïns, miserables e hipòcrites els qui els critiquen i retiren la publicitat. No són ells els culpables del suïcidi de Jacintha, com a molt i "... " en són els detonants involuntaris, d'una pràctica massa habitual a les radios que potser seria arribada l'hora d'erradicar d'una punyetera vegada.