Un grup anarquista denominat Mateu Morral s'ha atribuït la col·locació d'una bomba casolana ahir a la catedral de l'Almudena. Fonts policials han indicat a ABC que la Brigada d'Informació li dóna «certa credibilitat» a aquesta autoria.

Per sort, el canonge del temple catedralici va trobar l'artefacte abans que explosionara i va avisar el Tedax, que el va desactivar. Aquest és el seu delirant comunicat: «Volem demostrar que els vostres caus santificats són vulnerables. Els fonaments del vostre poder han tremolat pels quilos de la nostra pólvora sacrílega que busca trencar amb la vostra pau cívica obtinguda de morts i persones tancades per anys a la garjola. Això és la venjança. Superem la barrera de la por ».

Promouen «donar canya a la monarquia borbònica en els seus llocs sagrats». «Tota la seva majestuositat és fruit de l'opressió i serem els oprimits que acabarem amb ella mitjançant la violència revolucionària insurreccional. No caiem en el parany d'esperar que es donin les condicions històriques. Creiem que les condicions per a l'atac són propícies mentre existeixi l'Estat, capital i més encara una podrida família reial feixista. Estem decidits. No esperem. Actuem. És una crida a la guerra sense límits utilitzant tota la nostra imaginació i energia per acabar amb aquest món podrit. Foc al talego Visca l'Anarquia! "Comando insurreccionalista Mateu Morral".

Els d'ABC troben delirant el comunicat d'aquest grup. Compte, que la història es repeteix cíclicament i no és aquest comunicat més delirant que altres d'anarquistes d'abans de la guerra, on per cert ja hi havia els d'ABC en la mateixa línia ideològica.

Jo no m'ho agafaria tan a broma, aquí hi ha el començament d'un problema, i sinó al temps, un problema que sorgeix entre altres questions en haver fallat la revolta dels menestrals, és de manual el procés, automàticament com a causa efecte sorgeixen els anarquistes i no és una questió menor, ans al contrari.