{ads}

# BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ACTUALITAT - INFORMACIÓ - OPINIÓ - POLÍTICA - COLLONADES - NOTICIES CURIOSES - CONTEXTO - SUE...

LA FORÇA I EL SEU ABÚS


No és que els més forts abusin de la seva força, la força per ella mateixa ja és un abús. Hi ha moltes maneres de manifestar-se la força, i fins i tot alguna d'intel·ligent, però normalment sol emprar-se la força de manera no intel·ligent, allò que se'n diu la força bruta.

Succeeix que la força que sol ignorar i menystenir al més dèbil, a vegades és derrotada per aquest menyspreat, possiblement perquè el més dèbil guanya pacíficament anant fent via. L'important és que la via no sigui conscient de la seva força, ni vulgui imposar-la, car acabaria caient en el mateix error que el seu enemic.

Publica un comentari a l'entrada

8 Comentaris

  1. Anava a opinar però no ho faig. En tot cas, si encara creiem en la democràcia que facin el referèndum com més aviat millor i deixem-nos de palles mentals. I llavors em pregunto: per què el referèndum no té ni data ni pregunta? A qui li interessa demorar-lo?

    ResponElimina
  2. A Conveniència i desunió Lluís, esperen a veure si passa un miracle o el temps, la cosa es refreda i s'ho estalvien.

    ResponElimina
  3. I a Erc també, Francesc, perquè ara convertits en la crossa patriota dels neoliberals tampoc no saben què fer. Tothom sabia que sense justícia social no hi ha canvi nacional, però Erc va creure que calia anar a la independència a qualsevol preu, fins i tot al preu de la misèria (dels altres).
    La Via Catalana s'inspira en la via bàltica, on de 7 milions d'habitants n'hi van anar 2 milions. I aquí pateixen molt per arribar al 300.000 mil, però ja ho veurem.
    És avorrit i trist. Els escocesos tenen data i pregunta.
    Aquí només sabem que els patriotes han prorrogat el pressupost de les retallades en els àmbits social, sanitari i educatiu. Tot patina. Quina força? Veurem com expliquen el fracàs quan arribi. Es poden anar copiant les excuses que van posar els independentistes quan van perdre al Québec, en situació similar.

    ResponElimina
  4. Quizás y digo quizás, el baile de cifras que se aportan por todos los lados y las pocas ganas e interés en estudiarlas de la gran mayoría, nos hacen pasto fácil de posturas encontradas y difícilmente justificadas y justificables. Somos pasto de estereotipos y lo que es peor, cuando encontramos a uno que responde a ese estereotipo (siempre hay alguien), ya pensamos que todos los demás son iguales y nos creamos defensas en zonas que no hay peligro mientras en otras aceptamos ataques inaceptables. Es una táctica de guerra de hace años. Cada cual debiera decidir de forma reflexionada cuales son los frentes que debe abrir en la vida; para ser coherente, o por lo menos intentar serlo, debe tener una información veraz y digo información, no opinión que es otra cosa. Y aquí los periodistas opinan mucho e informan más bien poco, es una responsabilidad que se les ha olvidado
    Aunque la verdad, cada día tengo menos esperanzas de que la gente demande información, la gente quiere apuntarse a la "ola", no queremos decidir, queremos que alguien decida por nosotros y nos marque el camino, es más fácil.

    Me he enrollado y me salido del tema, pero aqui te dejo esto... Un saludo.

    ResponElimina
  5. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  6. Abans de res vull que se'm llegeixi amb calma, i sense fer judicis de valor, perquè solament és una manera de pensar, i possiblement equivocada,
    Creo en la necessitat d'una mirada més trasversal cap a Catalunya, penso que estem ofegats economicament i espiritualment. No parlo de llibertat, paraula la qual està fitada pels polítics a l'ús, parlo d´afixia, i amb ella de desilució.
    No trobada factible per governar aquest canvi a Convergència, a Va unir ni a ERC. Perquè ?. Convergència ha demostrat al llarg del temps que el seu interès predominant és estar manant, i que es mana millor "contra de" que defensant un postulat.
    De Unió és evident que viu millor a l'ombra i no vol sentir parlar d'un Estat Independent. I ERC ha demostrat per veu de Junqueras que el seu és minar la preponderància de Convergència, però no prendre decisions, que el que no volen és la responsabilitat de cremar-se, ells viuen bé en l'oposició .
    En definitiva, no són els polítics adequats.
    Sóc partidari d'una convocatòria pel dret a decidir. NO sóc partidari de la independència de Catalunya de la resta d'Espanya. Però crec que tots tenen el dret de prendre una decisió i que tots haurien d'anar a votar...i que es respectés el resultat, de tal manera que sortís el que sortís, no ens estiguessin donant la vara mitjà any més endavant.
    No formaré part de la Via Catalana perquè no crec, però si em sembla lògic que les persones que ho desitgin, vagin.
    La regeneració democràtica comença pels partits polítics, i això em desanima, . NO vull a cap d'aquests representants en el poder . Qué que és el que vull ? . No lo sé, però l'hi que no vull...i cap dels quals avui manen compleixen els mínims requisits perquè els atorgui la meva confiança.
    Salut

    ResponElimina
  7. ULTIMA HORA! ÚLTIMA HORA! que es veu que la consulta queda ajornada cap el 2016....segons ha dit l'Artur.

    ResponElimina