Haig de confessar-vos que detesto profundament tota persona que porti gorra o uniforme, del tipus que sigui; a la curta o a la llarga, solen ser perillosos per la salut pròpia o aliena. Suposo que deuen ser reminiscències dels temps de la repressió franquista, on Exèrcit, Guàrdia civil o els grisos, no és que tinguessin un comportament exquisit, i aquestes actuacions i circumstàncies queden gravades en el subconscient d'un.
Dit això, del que sorprèn, és que a Espanya en el seu conjunt, siguin només els Mossos d'Esquadra els qui torturen, peguen, s'apropiïn d'alguna partida de droga, o disparin innecessàriament, com si Ertzantza, Guàrdia Civil o policia nacional fossin àngels de la guarda que no han trencat mai un plat. De fet, totes les forces uniformades i armades han estat dissenyades pel que han estat, per reprimir com sigui als teòrics o no teòrics ciutadans violents.
Entenc que el nivell de selecció de Mossos en un moment determinat va abaixar bastant el llistó per assolir el nombre exigit, i possiblement la formació de molts d'ells no fos la idònia, però gairebé podria assegurar que, els incidents del tipus que sigui dels mossos, no deuen ser molt diferents dels que puguin tenir Exèrcit, Guàrdia Civil, o policia nacional, simplement no hi ha vers aquestes forces, una cacera política-mediàtica de l'enemic com la que des del primer dia han patit els mossos; i aquest enemic no sempre és exterior.