El president nord-americà, Barack Obama, creu que la marihuana no és més perillosa que el tabac o l'alcohol, encara que no considera que la legalització sigui una "panacea" que resolgui tots els problemes, segons una entrevista amb la revista New Yorker publicada avui. 

Aquestes declaracions del President dels EUA, m'han fet pensar en un conte del qui encara no n'he trobat l'autoria, que vaig publicar el Juny de l'any passat. Compte! els efectes del consum habitual de marihuana al contrari que el tabac, no afecten als pulmons o al cor, però si al funcionament del cervell, o aixó sembla per alguns casos de fumadors habituals de cannabis que conec. A veure si el Sr. Obama s'haurà de penedir - massa tard - de les seves frívoles afirmacions. No els hi passi als seus conciutadans com al conte que ve a continuació:

"EL VOLCÀ MIRACULÓS"

"En un futur no especificat, el Govern dels Estats Units d'Amèrica descobreix al Perú un poble singular: tots els seus habitants viuen molts anys i a més a més són feliços, sempre estan rient i de bon humor i no tenen cap maldecap. Decideixen enviar a un grup de científics per esbrinar les causes d'aquesta felicitat de la que tant necessitada n'està el cada vegada més convuls planeta, a veure si són capaços de descobrir el motiu de tanta longevitat i felicitat. En la seva estada al poble, els científics descobreixen que el motiu d'aquest estat dels habitants del poble és que beuen les aigües d'un volcà que tenen al costat mateix, i arriben a la conclusió que la ingesta d'aquesta aigua és la causa de la seva longevitat i felicitat,
Informen els científics d'aquesta causa al President i a la Secretaria d'Estat, tot i que els hi recomanen esperar un temps prudencial per analitzar més a fons el fenomen, però el President preocupat per la mala situació Mundial pren una decisió: Fer explotar el volcà amb la potencia suficient perquè la seva aigua s'escampi per tot el món i així tothom es beneficiarà de l'aigua i el món sencer serà feliç.
Posen la potent maquinària en marxa i fan explotar el volcà que escampa l'aigua miraculosa per tot el planeta i el President dels Estas Units se sent cofoi per haver solucionat un problema com el del benestar dels ciutadans que el tenia preocupat.
Mentre i quan ja ha fet explotar el volcà, arriba la conclusió dels científics que va enviar al poble: Els habitants d'aquell poble peruà, no són feliços, són beneits, car aquest és l'efecte que l'aigua produeix als seus cervells, atrofiant-los. Però ja és massa tard, l'efecte nociu de l'aigua s'ha escampat per tot el planeta . . . .(*)"

(*) Aquest és un conte que vaig llegir fa anys i que em sembla és de Stephen King, però que he estat incapaç de trobar, si algú en sap d'ell, agrairia m'ho fes saber i em digues on el puc trobar.