Una invasió alienígena s'ha produit a Catalunya aquest penùltim divendres de gener. Uns essers rars, ronyosos, menyspreables i demagogs han desembarcat a la capital del Principat, vantant-se en el seu discurs de lo bé que ho fan, de quan ens estimen, i lo molt malament que ho estem fent aquí. No els importa manipular la informació, parlar de 'machetes' una mentidera compulsiva com la de Cospe, o la tanqueta de Blanes comparant-no's amb els etarres. Mentre l'amic i valedor de Santa Teresa deambula obnubilat encara en el seu èxtasi místic. 

El de les vaques diu que Mas s'ha begut l'enteniment quan a lo millor és ell qui s'ha passat amb el Ribeiro, que n'ès un gran expert en desbarrar i dir bestieses dins la seva palesa ignorància. Mentre el Sr.Burns que malgrat ser el dimoni, a la fotografia sembla Déu a dalt del cel assegut al seu tron, - nomès ho sembla - qual tril·lero diu que explicarà de que va la falsedat d'això de l'espoli i les balances fiscals, que amb aquesta deria dels peperos de cambiar el nom de les coses, ha eliminat el nom de balances fiscals i les substitueix per un 'càlcul regionalitzat' que ja es veu a venir donarà els numeros que a ell li convenen donar, envcara que siguin falsos.
Una invasió alienígena s'ha produït a Catalunya, realment, aquesta patoleia, ve d'un altre planeta, encara que molt em temo, que aviat els vendràn - a preu de saldo - aquí. 

Que volen aquesta gent? fa 75 anys varen envaïr-nos els seus antecessors,  i molts fins i tot parents, encara que no ho feren de matinada.