Entenc, o puc arribar a entendre que al Govern del Partit Popular li faci basarda tot el que soni o tingui a veure amb el món de la cultura, i no només pel que correspon a l'àmbit català. Aquí no hi ha distincions, tenen una autèntica fòbia a la Cultura, i fan el que poden i més per carregar-s'ho tot.
Ara la seva dèria s'ha fixat amb el 'Crowdfunding', dit també 'micro mecenatge' que volem - com no - controlar i regular.
L'avantprojecte de llei del Govern de limitar a 6.000 euros l'aportació a iniciatives a cada plataforma digital de crowdfunding al llarg d'un any ha posat en alerta a tothom, que es temen el pitjor. El micro mecenatge a través de la xarxa, a Espanya va moure l'any passat uns 30 milions d'euros. Si la nova llei no exclou les plataformes que es dediquen a recaptar diners per a projectes culturals, com seria el cas de la catalana Verkami, estaríem davant d'un greu i impune atemptat contra el sector de la cultura i els seus creadors.
A Catalunya, on més activitat hi ha hagut de micro mecenatge, seria un cop molt dur que paralitzaria molts projectes, no tan importants com el d'Isona Passola,(que va recaptar 350.000€) però si d'altres, de molts altres que veuen perillar els seus projectes davant aquest avantprojecte del Govern.

Ai!, com els deu agradar a aquesta patuleia la frase de Millàn Astray '¡Muera la inteligència!'. En certa manera, culturalment són analfabets, com a bons conservadors, o potser són conservadors precisament per què són analfabets i a més a més rabiüts.