NACIREMA


Parla Gregorio Luri al seu últim escrit de la tribu dels 'nacirema', que diuen que el cos humà és lleig i que tendeix de manera natural a debilitar-se i emmalaltir. Presoner en un cos d'aquest tipus, l'única esperança de l'home que vol frenar aquesta tendència és l'ús de rituals i cerimònies. Cada llar té un o més santuaris dedicats a aquest propòsit.

No van desencaminats els nacirema, el cos humà és un llast feixuc per el cervell, una presó que ens converteix en poca cosa més què portadors de xena i ens fa dèbils i malaltissos. Hitler creia que aquest cos escadusser era això, un llast i buscava la raça perfecta que cridés l'atenció dels qui ens havien ocupat el cos, per aixó va intentar crear la raça aria i la va ubicar en un poble d'Alemanya.
No li varen fer cas els ancestres que ens havien ocupat el cos, potser perquè els temps, la relació espai temps, és molt relativa en l'univers. Però és evident que el nostre és un estat temporal, un estat del que ens en sortirem quan aconseguim ser allò per el que varem ser dissenyats: energia en estat pur.
Comparteix:  

Comentaris

 1. Aqusts "naricema" que no coneixia (i de qui ara buscaré informació) coincideixen amb moltes religions, entre elles la cristiana: el rebuig del cos en favor d'una cosa que no hem vist mai. Aquesta forma d'entendre la via no crec que ens porti a gaudir de l'única possessió "real" que tenim.

  ResponElimina
 2. no existeix aquesta tribu Lluís. nacirema és american al reves, el que succeeix com passa sovint és que fent una sàtira es toca el moll de l'òs.

  ResponElimina
 3. jajaja..aquesta es bona...american al reves...Osties...no pot ser bó ¡¡
  jajaja
  salut

  ResponElimina
 4. Miquel: l'enllaç de Luri és una sàtira dles nordamericans, fixa't que LLuís diu que vol comprobar qui són els 'nacirema' què és el que no fan els periodistes. I fixa't en el que postil·lo a continuació... els hominids, som energia en estat pur dins un cos feixuc i escadusser del que més tard o més d'hora en n'hem de desprendre.

  salut

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada