Ho puc arribar a entendre i compendre tot, o gairebé tot del comportament social dels homínids, i aquest gairebé és pel moviment ocupa, que no he estat fins ara capaç d'entendre, comprendre o justificar, si és que alguna justificació raonable té. Simplement, no entenc que si algu té una casa o vivenda que és seva, i no l'usa i uns desconeguts s'instal·len allí pel morro, aquesta persona no els pugui fer fora, jo no ho entenc, per mes que intentin explicar-me-ho.
El que si entenc, és que potser no es el més adequat desallotjar i intentar enderrocar Can Vies, quan feia disset anys que estaba ocupat: primer per la tortuguesca velocitat de la justicia i segon per les presses que s'ha donat l'Ajuntament en intentar enderrocar el solar, lo qual fa sospitar foscos interessos del Ay untamiento.

A partir d'aqui s'ha destapat la caixa dels trons i ja la tenim armada, i aquí, si que ja no hi ha cap dret ciutadà, nomès el dels mossos d'esquadra que per això tenen la força. Una força que ja usen contra aquests anti-sistema que s'apunten a qualsevol moguda al carrer, sigui celebració del Barça, o el cas de Can Vies; uns anti-sistema que el conseller d'Interior de torn ens diu que tenen identificats, encara que no ho sembla pas, pel que es veu....

No se si hi ha algun estudi sobre els ocupes de Can Vies, sobre el seu perfil, no crec que ningú s'en preocupi, possiblement perque s'endurien més d'una, per a no dir moltes sorpreses. A la vora de casa, durant una temporada uns joves varen ocupar una fàbrica abandonada, doncs bé, un dels seus líders, anava a esmorzar i dinar a casa dels pares i de passada portava la roba per rentar.

Que pocs dels ocupes que hi havia a Can Vies estaven sense recursos per viure en un altre lloc, no se sap, nomès que aixi és més fàcil, de gratis vull dir, o, com una antisistema que conec que s'enganxa a alguna persona gran i li demana que li compri quelcom de menjar... i la gent ho fa. No ha pencat en sa vida, d'aixó en dono fe.

Potser doncs, menys simpaties pels ocupes de Can Vies, ni ells son sants ni els altres dimonis, només que aquí encara hi ha molt bonisme esquerranós tranuitat que no acaba de desaparèixer, i n'hi ha que d'això se n'aprofiten.