D'OCUPES


Ho puc arribar a entendre i compendre tot, o gairebé tot del comportament social dels homínids, i aquest gairebé és pel moviment ocupa, que no he estat fins ara capaç d'entendre, comprendre o justificar, si és que alguna justificació raonable té. Simplement, no entenc que si algu té una casa o vivenda que és seva, i no l'usa i uns desconeguts s'instal·len allí pel morro, aquesta persona no els pugui fer fora, jo no ho entenc, per mes que intentin explicar-me-ho.
El que si entenc, és que potser no es el més adequat desallotjar i intentar enderrocar Can Vies, quan feia disset anys que estaba ocupat: primer per la tortuguesca velocitat de la justicia i segon per les presses que s'ha donat l'Ajuntament en intentar enderrocar el solar, lo qual fa sospitar foscos interessos del Ay untamiento.

A partir d'aqui s'ha destapat la caixa dels trons i ja la tenim armada, i aquí, si que ja no hi ha cap dret ciutadà, nomès el dels mossos d'esquadra que per això tenen la força. Una força que ja usen contra aquests anti-sistema que s'apunten a qualsevol moguda al carrer, sigui celebració del Barça, o el cas de Can Vies; uns anti-sistema que el conseller d'Interior de torn ens diu que tenen identificats, encara que no ho sembla pas, pel que es veu....

No se si hi ha algun estudi sobre els ocupes de Can Vies, sobre el seu perfil, no crec que ningú s'en preocupi, possiblement perque s'endurien més d'una, per a no dir moltes sorpreses. A la vora de casa, durant una temporada uns joves varen ocupar una fàbrica abandonada, doncs bé, un dels seus líders, anava a esmorzar i dinar a casa dels pares i de passada portava la roba per rentar.

Que pocs dels ocupes que hi havia a Can Vies estaven sense recursos per viure en un altre lloc, no se sap, nomès que aixi és més fàcil, de gratis vull dir, o, com una antisistema que conec que s'enganxa a alguna persona gran i li demana que li compri quelcom de menjar... i la gent ho fa. No ha pencat en sa vida, d'aixó en dono fe.

Potser doncs, menys simpaties pels ocupes de Can Vies, ni ells son sants ni els altres dimonis, només que aquí encara hi ha molt bonisme esquerranós tranuitat que no acaba de desaparèixer, i n'hi ha que d'això se n'aprofiten.
Comparteix:  

Comentaris

 1. Tens raó en això del bonisme escarranós i aquest tema ja ni el comento perquè desvetlla visceralitats en tots sentits, fins i tot a dins de casa, sembla que costi d'admetre la violència d'aquests grups i els dubtes que inspira el seu capteniment mentre que la policia sempre és dolenta menys quan ens en passa una de grossa i l'hem d'anar a buscar.

  He escoltat opinions de totes classes, si llegeixes el blog de La lectora corrent per ara em sembla la més raonable, en general la gent no ha comentat gaire pels blogs i ha fet bé perquè te'n poden dir de tots colors si no rius les gracietes dels revolucionaris antisistema.

  ResponElimina
 2. Amb la JÚLIA...
  También tengo mi opinión y coincide en parte con la vuestra.
  Por un lado hace 17 años que aquello está okupado ¿ Quién paga el agua y la luz ? Porque gas no se si hay, pero si tienen agua y luz.

  Todo va bien hasta que el local es tuyo, entonces ya la cosa no gusta y se ha de recurrir a los tribunales, a la justicia y en último grado a los de la porra.

  Por otro lado el alcalde, que no gobierna, sino que hace la obra de teatro de aparecer solo para las fiestas. ¿ Porqué no se ha puesto manos a la obra desde que está en la alcaldía ? Hay emisarios que cobran grandes cantidades por llevar un título del Ay untamiento, y hace tiempo que se tendría que haber hablado con calma para llegar a un acuerdo.
  El resultado es el visto, se les ha ido de las manos a todos por igual.
  Salut

  ResponElimina
 3. Júlia, hi ha dos temes que no es poden tocar, els ocupes i els independentites, a la que dones la teva opinió, ni l'escolten o analitzen, simplement se't tiren a la iugular.
  Hi ha un altre tena que ñes el masclisme que tambè se n'hauria de parlar més seriosament lluny d'estereotips.

  salut

  ResponElimina
 4. Miquel, ja he dit que no entenc el moviment ocupa que prové dels squatters alemants dels seixanta, entre altres coses per que les circumstàncies eren molt diferents i aquí sembre anem tard.
  Casa habitatge té un propietari, i ningú tñe dret a ocupar-lo, car no és seu. La resta subproductes residuals teoricament antisistema que s'aprofiten de les debilitats del sistema. Al cap i a la fi, l'ùnic antisistema real és el Ministre de l'INTERIOR.

  SALUT

  ResponElimina
 5. Yo tenia una amiga que era anarquista y tal, era hija de una de las familias de más "prestigio" de Burgos. La chica un dia me dice que se va a Nicaragua a enseñar a niños de manera "solidaria", bien esta, le dije, pero mi banco no es nada solidario y el cabron va y me quiere cobrar la hipoteca todos los meses. Conozco a unos cuantos de similar calibre, no han trabajado en su vida, su padres les ponen casa, coche, telefono y todas las necesidades cubiertas y ellos van por el mundo explicando a la gente lo dura que es la vida.
  ¿Cuantos de los que estan alli tiene linea de internet en el telefono?
  Hay un tendencia en estos tiempos "tan modernos y tan jodidos" de creer que nos van a solucionar los problemas otros, mientras nosotros no nos preocupamos de lo nuestro y yo estas posturas no las veo nada bien..

  ResponElimina
 6. VALENS AMB PÀSSA-MONTANYES....MIAU..

  ResponElimina
 7. alguno de esos conozco yo Daniel, los autènticos anti-sistema, duermen en cajeros o debajo de un puente, pero de esos no se preocupa nadie, sólo la policia municipal.

  ResponElimina
 8. Potser vaig errat i m'agradaria que algú tingués dades per desmentir-m'ho, però crec que a Catalunya s'hi barreja un factor addicional: la manca de respecte per les institucions catalanes. No em sorprèn gens ni mica que el líder de Can Vies hagi participat en una mena d'ocupació del Parlament de Catalunya. Els de Can Vies han rebut la solidaritat dels seus correligionaris de Madrid, però casual i curiosament no s'ha fet mai una acció semblant contra els diputats a Corts a Madrid.
  Comparteixo l'opinió general de l'entrada i dels comentaris fets, però crec que també cal afegir aquest sentit d'ignorar el fet català. Franquisme sociològic? No ho sé, però dir que Trias ha de dimitir em sembla fora de lloc i, per si de cas, no he votat mai a CiU.

  ResponElimina
 9. ALBERT: quelcom d'això hi ha en la manca de respecte a les institucions catales, però si vols que et respectin t'has de fer respectar, encara que, con actuen ara als señoritos no els hi agradi i demanin la dimissió de Trias, que potser no en el moment adequat però s'ha limitat a aplicar la llei.
  Cal tenir en compte un concepte molt clar, can Vies estaba ocupat ilegalment, no es casa seva.

  ResponElimina
 10. Certament sóc de l'opinió que, com se sol dir, Trias ha actuat tard i malament, que és, per mi, això del que en dius fer-se respectar. Crec que la qualitat essencial del polític és tenir reflexos i, en general, això manca perquè els polítics solen estar pendents del que diuen els altres: mitjans afins, grups de pressió dins el mateix partit, etc.

  ResponElimina
 11. Albert, Trias ha actuat quan la justicia ho ha determinat, cal no confondre's, s'ha limitat a aplicar la llei, els qui estàn fora de la llei des fa 17 anys són els ocupes, cal no oblidar-ho.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada