El president rus, Vladimir Putin, va promulgar ahir dilluns una llei que prohibeix l'ús de paraules malsonants en els mitjans de comunicació, peces teatrals, pel·lícules, espectacles, concerts, llibres i obres d'art. La llei, que entrarà en vigor l'1 de juny, preveu multes en metàl·lic de 40 a 50 euros per a particulars, entre 80 i 90 euros per a càrrecs públics i d'entre 800 i 1000 euros per a persones jurídiques.
Segons aquesta llei, experts filòlegs seran els encarregats de determinar si les paraules o les expressions emprades en cada cas són motiu de sanció, segons mitjans locals. A partir d'ara, doncs, queda terminantment prohibit l'ús de paraules malsonants en actes públics, siguin de caràcter cultural, artístic o d'entreteniment. En el cas de les pel·lícules en què els diàlegs continguin paraules grolleres, la llei prohibeix la concessió de certificats per a la seva exhibició a Rússia.
Aquest senyor es supera a ell mateix, no m'estranya que demanin per a ell el premi Nobel de la Pau, la seva ductilitat és subtil i refinada. Prohibir paraulotes pot ser un joc complex, no se jo si es podràn dir paraules com: càspita, carajo, vatua l'olla, casum dena i altres accepcions, sobretot en el teatre, cimena o literatura pot ser molt interessant la prohibició: el 'Sue Ellen ets un pendó' pot ser considerat prou greu, i per suposat Pulp Fiction no la podràn pas veure.
De fet, prohibir dir paraulotes és com posar portes al camp, i sempre hi ha la possibilitat de renegar en veu baixa, no crec que tingui filolegs llegoint els llavis dels ciutadans. Aquest home és sotacarro.
Segur que al senyor Vladmir Putin li deuen agradar aquestes paraules de O'Brien a 1984:

LA GUERRA ÉS PAU

LA LLIBERTAT ÉS ESCLAVATGE

LA IGNORÀNCIA ÉS FORÇA. 


I  no si val a dir fill de Putin, en primer lloc perquè ja està molt vist, i en segon perquè la multa pot ser de les de 800 a 1000 euros.