BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ
BLOC D'ACTUALITAT
Home » » LLEGIR SERIOSAMENT

LLEGIR SERIOSAMENT

- Francesc Puigcarbó - divendres, 11 de juliol de 2014 - 11.7.14


Jean Paulhan deia què, per llegir seriosament, s'ha d'estar malalt: malalt o convalescent. Le rouge et noir exigeix un bon constipat, i À la recherche du temps perdu, una tuberculosi llarga i apacible, obviàment en un bon sanatori de pagament...., afegiría que la lectura d'Incerta Gloria hauria de... ser en una llarga estada hospitalaria, millor si pot ser d'acompanyant. Afortunadament la meva salut encara es regular tirant a bona i no puc permetre'm certs luxes....., a banda hi ha el temps de vacances on s'ha descollir. des del meu punt de vista novel·les agils i lleugeres.
I és el que farè, demà marxem cap a Lanzarote, però m'emporto el portatil. No nomès de lectura viu el turista.
SHARE

- Francesc Puigcarbó

4 Comentaris :

 1. Ojo con los aviones que se cruzan en la pista ¡¡¡¡¡
  Bones vacances ...

  ResponElimina
 2. això dels avions diuen que passa tres o quatre cops cada dia....

  Ja aniré explicant coses.

  ResponElimina
 3. Sí? Creus que a l'estiu s'han d'escollir novel·les àgils i lleugeres? Hi ha qui pensa que és al contrari: millor l'estiu per llegir el "totxo" que no s'atreveixen a començar durant l'any per falta de temps. Fins i tot hi ha gent que només llegeix un llibre durant tot l'any, i és a l'estiu. Hi ha gustos per tots.

  ResponElimina
 4. Loreto, depèn, però si estas en la sublimació de la banalitat que es l'estiu, en un hotel de 4 estrelles amb tot inclòs, a la piscina, no se m'acut llegir Camús, per exemple. Un DAN BROWN o similars o trobo més adequat.

  ResponElimina