NO ÉS UNA GUERRA, ÉS UN CRIM
No se si Israel és el poble escollit, qui l’ha escollit i amb quina perversa finalitat ho ha fet, però el que si sembla palès és que el poble palestí no ha estat escollit per ningú, llevat per rebre totes les garrotades davant la indiferència d’aquesta feixuga maquinaria... de ineficàcia que és la Unió Europea i la passivitat dels seus germans àrabs, i amb la descarada connivència dels EEUU a favor dels israelians.
No seré tan innocent com per parlar de bons i dolents, en els conflictes només hi ha dolents, i els únics bons a ambdues bandes és el poble que rep les garrotades i suporta les penalitats i injustícies. Entenc també les pors i la necessitat de defensar-se dels israelians davant el poderós enemic que llevat per mar l’envolta, però s’ha de dir també que l’estat d’Israel es va crear l’any 1948 d’una manera artificial o artificiosa, expulsava precisament del territori que ara ocupen als palestins. Va doncs començar la cosa malament i continua fins el punt que, malgrat estar condemnats a entendre’s, sembla no hi ha manera ni perspectives a mig termini que així sigui, i aquesta situació enquistada i perversa amb la humiliació permanent de l’Estat d’Israel vers el de Palestina i els atacs intermitents però sagnants a la inversa, no fan més que generar odi, i més odi. 
Tota aquesta reflexió te a veure amb la profunda impressió que em va causar al seu dia el traspàs de la frontera amb Egipte dels ciutadans palestins, la sensació era que fins i tot respiraven millor, com si una alenada d’aire fresc els eixamples els pulmons, i era gent d’un costat i l’altre de la política a Palestina, però la sensació era que respiraven llibertat. 
Terrible terra aquesta de Palestina on va començar tot o part de tot i com una maledicció pateix des fa ja segles una inestabilitat endèmica.
Israel s’equivoca o així m’ho sembla. No pots ofegar un enemic al que mai podràs derrotar, ans al contrari el sumeixes en la desesperació que només fa que generar més odi vers el teu Estat i més ciutadans pacífics disposats a lluitar per defensar el no res que tenen.
No se’n sortirà Israel d'aquests comtessa i pot acabar perdent-hi molt amb la seva per a mi errònia estratègia, ells tenen molt a perdre i els Palestins ja ho han perdut gairebé tot i aquesta circumstància juga i molt en contra dels israelians. Emmig Egipte que rep més del mil milions de dolars anuals dels EEUU per les seves suposades influències amb els palestins i que ara es troba en un carreró sense sortida i de moment està deixant fer als israelians.
En vista d'aquest panorama tan incert, els respectius Déus podrien mirar de fer-hi alguna cosa, són massa morts cada dia, morts innocents, per cert, no soldats.

Fa uns quants anys vaig escriure aquest poema:


AL POBLE DE PALESTINA 

 
Pols, plors, por
angoixa, remor,
remor d'angoixa
Pols, plors, por
crits, detonacions
aldarulls, venjances
venjances i aldarulls.
Sang i ferits
morts i sang,
infants i adults
innocents i culpables.
Culpables de res
innocents de tot.
Ignomínia i sang
ferits i sang.
I morts,
morts,
morts.

I els déus,
on són?

*

Comparteix:  

Comentaris

 1. Francesc....
  tants déus i cap fa res...
  Les imatges són impactants, la teva poesia... diu tant...
  La posaré al Facebook, si no et fa res.

  ResponElimina
 2. Allí donde se halle un religión de libro nada cambiará.

  1300 Ac + 2000 dC son 3.300 años escrita lo que lleva la Torá; todo ha cambiado desde que Moises escribiera aquello cinco libros menos las entendederas de los líderes religiosos que se aferran al dogma de unos pergaminos.

  1400 años lleva el Corán. Todo ha cambiado desde que Mahoma interpretara y mandara escribir a los Califas lo que en sueños se le ordenaba, menos las entendederas de los líderes religiosos que se aferran al dogma de unos pergaminos.

  Así, lo dicho en el principio.
  Nada cambiará porque no hay voluntad. Cada uno cree que su Dios es el mejor, cuando en realidad las dos religiones en este momento están sirviendo a un solo Dios, el de las Tinieblas.

  ResponElimina
 3. Es verdad, pero parece mentira con todo lo que han pasado...
  No les da vergüenza con toda esta desigualdad...

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada