P.I.G.S. 'ZERO POINTS'

-
No deixa de ser curiós que un escrit de fa quatre anys, continui plenament vigent: A un columnista de l'ABC (recomano la lectura del comentari per mesetariament surrealista) li molestava que a Espanya se la posi al costat d'altres països de l'Europa Mediterrània en el Grup anomenat PIGS... (porcs), aquest senyor considera que a més d'insultant, és un error tècnic greu. I explica les seves cosetes de lo bons que són a Espanya i les diferencies amb la resta de països del sud d'Europa. El que no diu el Sr. Tristan Garel-Jones possiblement perqué no ho sap, es que de fet pigs vindria a ser l'acrònim despectiu de: "Portugal, Itàlia, Grecia i Spain", motiu pel que els britànics juguen amb l'ambigüetat de les sigles segons els hi convé.
Espanya és un país fantasiós que pot arribar al deliri de pensar que és el llombrígol del món i, potser per l’ancestral vocació de metròpoli imperial que l’ha caracteritzat els darrers segles, es creu que els recursos baixen de llunyanes mines de plata del Potosí i de suors alienes, i que nomes ens cal una economia especulativa amb aquests miraculosos recursos, que fins ara han vingut d’esforços perifèrics i subvencions europees. Com ja he dit en més d'uns ocasió, és un Estat parasitari.
Dit aixó, diria que Espanya està on està per mèrits pròpis, o millor dit errors propis, en la cort que li pertoca. Fa sis anys ZP es vantava del creixement d'Espanya, que si sobrepàssarien a Itàlia i aniríen a per França quan a creixement, i bajanades per l'estil. El Pp va en el mateix tipus de discurs, com Montoro quan diu que el món es meravella quan es lleva de lo bé que ho fa Espanya. I clar, com la realitat es tossuda i la incompetència dels Governs Espanyols palesa, són on són i són el que són, part dels "PIGS" digues-li Porcs, o Portugal, Itàlia, Grecia i Spain, 'zero points'
Comparteix:  

Comentaris

 1. No cal dir rés de rés..
  salut

  ResponElimina
 2. es creuen les seves pròpies mentides i a més a més se'n vanten.

  salut

  ResponElimina
 3. En esta vida hay tres tipos de personas, las que les gusta dar pena, las que mienten sobre su actual estado y las que buscan solucionar cosas.
  Un estado no es nada sin sus individuos y no es bueno estar todo el dia mirandose la barriga, sino crear las condiciones necesarias para su desarrollo.
  Que les pregunten a los obreros en paro del Reino Unido o a sus pacientes de Sanidad, a ver que opinan del tema.

  ResponElimina
 4. DANIEL, sucede que el problema reside en que aquí, sólo se dice que se hacen cosas que en realidad no se hacen, pero que quedan muy bien como titular de un diario o un Noticiero.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada