Fa temps que els veins han vist com cada cop es bolquen més terres en un terreny proper al barri del Torrent del Capellà. Però el fet de veure topògrafs va fer saltar totes les alarmes. Set entitats veinals del nord sospiten que el projecte pactat per fer el Parc del Nord no serà respectat.
Les terres es varen apilar a causa dels treballs del tren a l’àmbit de Ca n’Oriac. Ho feren en un terreny situat entre Ca n’Oriac... i el Torrent del Capellà, a escasses passes del pavelló esportiu del nord. “Ens van dir que era un abocament provisional però després vam veure que s’estaven aplanant i a sobre vam veure topògrafs al terreny. 



Això ja va fer disparar les alarmes”, assegura Manuel Navas, president de la FAV Sabadell, en representació de l’associació de veïns de Torreguitart. Aquesta entitat és una de les set que formen la Comissió del Parc del Nord. Totes, i l’AA.VV de Can Puiggener s’hi suma, demanen explicacions a les administracions i els recorden el compromís pres l’any 2002 amb el teixit associatiu del nord de Sabadell.



El Parc del Nord ha de relligar en un pulmó verd des de l’entorn del bosc de Can Deu fins a gairebé el riu Ripoll, passant per tota la zona nord de la ciutat. En total, més de 15 hectàrees de terreny per fer un parc dissenyat, pactat i acordat després d’unes negociacions. Un projecte que va costar aproximadament 50.000 euros i que va quedar aturat a causa de l’inici de les obres dels Ferrocarrils de la Generalitat. “El Parc del Nord ha de ser un parc per a tota la ciutat”, reinvidica el secretari de la Comissió Parc del Nord i membre de l’AA.VV del Torrent del Capellà, Antonio Jara.




Ningu els ha acabat de donar explicacions ni terminis de quan s’enduran les terres. Les respostes de l’Ajuntament i la Generalitat, que és qui fa l’obra, no els convencen. “Ni sabem res ni tenim cap documentació. Ningú sap res i l’únic que podem dir és que farem una campanya reivindicativa als barris per reclamar que s’enduguin les terres i facin el Parc tal com va pactar-se”, ressumeix Navas, que tem que les administracions voldran fer canvis al projecte, per encabir les terres que s’han abocat a la zona. Vuit entitats veinals (Ca n’Oriac, La Roureda, La Plana del Pintor, Torreguitart, Can Deu, Sant Julià, Can Puiggner i el Torrent del Capellà) coincideixen en la reclamació.



La sensació és que aquestes terres ja no es mouran mai més d'aqui i el Parc Nord on fins i tot hi havia d'anar un llac, es quedarà en el no res  dels projectes nonats. De moment tenen les terres contaminades - diu el Sr. Manuel amb qui he parlat aquest matí - i amb perill d'esllavissaments. O sia que ni Parc Nord, ni Torrent ni capellà. Tan sols un munt de terres on hi ha de tota mena de residuus. 'Sabadell Smart City'