El Papa ha carregat contra el "silenci còmplice" dels que permeten la violència contra els nens, en totes les seves formes i ha demanat durant el seu missatge de Nadal que Jesús salvi a tants nens "víctimes de la violència, víctimes del tràfic de persones i del tràfic, forçats a convertir-se en soldats, nens assassinats o maltractats", així com els que "pateixen abusos, assassinats al ventre i massacrats".

Així mateix, ha resat perquè Déu consoli a les famílies dels nens morts al Pakistan la setmana passada. A més, ha reclamat "esperança" per als refugiats de tot el món i que puguin rebre l'ajuda humanitària necessària per sobreviure. Així, Francisco ha lamentat que hi hagi "tantes llàgrimes aquest Nadal" des de la lògia central de la basílica vaticana, a la qual s'ha tret per llegir aquest missatge de Nadal i imposar, posteriorment, la benedicció "urbi et orbi" a tots els que han escoltat el seu missatge.

El Pontífex ha instat que el nen Jesús porti la "salvació" a "tots els homes i tots els pobles de la terra" i que el poder de Crist "es faci sentir en tants cors que pateixen la guerra, la persecució o l'esclavitud ".


Entenc després de llegir les declaracions del papa Francesc, alló del 'fum,fum,fum' de la nadala, perquè tot el que va dir el Papa és fum, demagogia, i ves que el fum no fos d'alguna cigarreta embolicada a mà, car, que carall ha de salvar el nen Jesús? si no es capaç de protegir-se ni ell mateix, i una senyoreta despilotada se'l pot endur impunement mentre un sàtir amb cara de viciós la retè mes tard. El nen Jesús ha declinar fer cap declaracio sobre els fets, però tenia uns ulls overts grossos com taronges. 
A banda de la bestiesa, per no ser menys que els seus antecessors ha condemnat l'abortament, condemant els actes contra els que "pateixen abusos, assassinats al ventre i massacrats". 
Si en alguns aspectes aquest Papa semblava mes obert, dialogant i trencador, ja veig que en la questió de l'avortament, - un tema que de fet no és de la seva competencia - segueix la línia habitual de la secta.
Res de nou doncs, com cada Nadal, el Vaticà l'ùnic que ha venut és fum, fum, fum, parole, parole, parole, tòpic, tòpics, tòpics, enguany amb una posada en escena més moderna i diferent gràcies a Femen i la seva performance.