En l'art modern l'atmosfera és molt important, els temps actuals són complexos i relatius a la vegada. Aquestes són les seves dues característiques. Per expressar la primera necessitem una atmosfera amb una subtilesa de nuances, de suggeriment d'estranyes perspectives; per a la segona necessitem antecedents, per això l'escultura ha deixat de ser un art representatiu, la música és un art representatiu i la literatura és, ha estat i serà sempre el suprem art representatiu, deia  Wilde fa més de cent anys, quan encara l'art modern no habia arribat a la degradació i vulgaritat actual, i els del MACBA no feien bestieses de cagadubtes en una exposició on el problema no és la exhibició d'una 'obra d'art' sino que no és obra ni és art, que en nom d'una suposada provocació qualsevol impresentable es pensa que ha creat una obra mestra, i nomès és una merda embolicada enu pal, dit curt i ras.  
Aquest és el cas de la suposada obra d'art que finalment s'exposarà al MACBA a partir d'avui. Seguramen hi anirà molta mes gent de l'habitual a veure-la, pel morbo, i perquè els hominids som aixi de gregaris i ignorants. Valdria  més, ja posats a la cosa de la sodomotzació que anessin a veure le 50 ombres de Grey, sepmpre els resultaria més distret. 
Si algú com he llegit creu que les protestes de tots aquells que reclamen un respecte per la cultura i per la llibertat d'expressió han donat els seus fruits, i s'ha aconseguit evitar la censura, de manera que els directius del MACBA han fet marxa enrere i han hagut d'admetre que s'havien equivocat, és que no ha entés res d'art ni de llibertat d'expresió. És més fàcil destruir que crear i si el que cal destruir és la vulgaritat i l'estupidesa en la seva suposada representació d'art, cal tenir el coratge i el menyspreu suficients per fer-ho, i algú hauria de posar-s'hi en això, ho va intentar el comissari del MACBA cancel·lant l'exposicio, però ha acabat cedint davant la conxorxa dels necis.
Dit això, tenia raó Wilde quan deia que la escultura havia deixat de ser un art representatiu, de fet, mai ho ha estat, incapaç com és de transmetre l'expresivitat, l'anima, l'interior d'una persona, ni tan sols Miguel Angel ho va aconseguir, a mi el David no em diu absolutament res, em deixa fred e indiferent. Una escultura com a expresió d'art ja superat, com a molt pot arribar a ser bella, però és incapaç de reflectir res més enllà de l'estética ben resolta per l'escultor, cap emoció, absoluta fredor.