BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ
BLOC D'ACTUALITAT
Home » » REALMENT EN SÓN DE BORDEGASSOS I EIXELEBRATS

REALMENT EN SÓN DE BORDEGASSOS I EIXELEBRATS

- Francesc Puigcarbó - dijous, 23 d’abril de 2015 - 23.4.15


Els Bordegassos de Vilanova volen que Sant Jordi marqui un punt de partida del que ha de ser un gran any dels de la camisa groc terrós. Si diumenge passat els del Garraf van descarregar el seu 7de7 més matiner, ara volen portar el 4de8 i el 2de7 a la diada del dia 26, acompanyats pels Castellers de Barcelona, la Joves de Valls i els Nens del Vendrell.
«A la vida sempre cal un pas més», diuen els Bordegassos en aquest emotiu vídeo de Sant Jordi, on l'enxaneta de la colla va a buscar als castellers per poder fer un pilar de 4 i donar la seva rosa a una nena que l'espera en un balcó. El vídeo ha estat pensat i dirigit pel conegut comunicador vilanoví Joan Ignasi "Txatxi" Gómez, i s'emmarca dins la campanya «Un pas més per Vilanova». El responsable d'assocacionisme extern i promoció dels Bordegassos, Marcel Meya, descriu la campanya #unpasmés com una aposta que acompanya les «ganes de créixer» que ara mateix es respiren a la colla. Meya destaca que «ara és el moment de començar a marcar grans objectius per al futur». Jaume Pujol, integrant de la mateixa comissió de treball, assegura que «aspirem a que tot Vilanova senti la colla com a seva».

Preciós, lacrimògen, patetic, sobretot si pensem que uns quants eixelebrats enfilen a altures més que perilloses a un nen o nena, a un anxaneta, tot plegat per no res, per aixecar uns castells inutilment fràgils, posant en risc la integritat d'aquest nen, per més casc que ara portin, potser perquè abans n'havien descalabrat més d'un.  
De la mateixa manera que s'han prohibit els toros, s'hauria de prohibir tambè els correbous fets per uns quants besties pitjor que els bous, i per suposat els castellers amb aquesta insensata bestiesa d'aixecar pilars amb criatures dalt de tot cada vegada més insensatament amunt.
On s'ha vist, per molt menys la Rigau et treu la patria potestat del teu fill, o a urgències si tens la mala sort que et caigui i es doni algún cop.

Em nego a penjar el vídeo, no sóc prou insensat com per fer-ho. La insensatessa dels bordegassos a més a més pot tambè ser cursi i carrinclona.
SHARE

- Francesc Puigcarbó

6 Comentaris :

 1. Me gustaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnn
  ho sento.
  salut

  ResponElimina
 2. que això sigui una mena d'esport patriòtic, a més dels correfocs, i que en un i altre s'hi faci participar criatures... en fi, cap geperut es veu el gep.

  ResponElimina
 3. Julia: Lo dels castells i l'anxaneta és de jutjat de guardia, els correbous penós i arcaic, a banda de salvatge, però políticament ha convingut promocionar-ho, mentre, s'han petat llastimosament tot el que seria la sardana i el seu món. Massa geperuts tenim a casa nostra.

  ResponElimina
 4. Hi ha teories que ho relacionen amb el tema dels esports de risc i el seu èxit però al menys que no hi fiquin la mainada.

  Per cert, ahir vaig anar a un concert de corals catalanes i el 99 per cent de les cançons eren en anglès, en fi, el patriotisme cadascú se'l fa a la seva manera.

  ResponElimina
 5. EL TEma de la sardana és vergonyós, a les cobles hi toca molt jovent i també hi ha molt de jovent als concursos però els mitjans grossos no les promocionen gens, a l'inrevés del que s'ha fet amb els castells,igualment passa amb esbarts, per exemple.

  ResponElimina
 6. la Sardana l'han deixat morir o moribunda sense immutar-se, per cert, que avui he trobat a faltar en Lluis Subirana, un fixe per Sant Jordi, i un gran erudit i defensor de la sardana, malauradament traspassat l'any passat.

  ResponElimina