DE LA REGENERACIÓ POLÍTICA

Abans que res, vull que quedi clar que no m'agrada ni crec en l'actual sistema parlamentari dels partitocràtics, però tampoc crec en l'assemblearisme que és el més semblant a Can Garlanda. 
Qualsevol que hagi treballat en una empresa mitjana o gran, sap que perquè aquesta funcioni ha d'haver-hi algú que mani, que gestioni, i per aixó a nivell de País, el que sobra i no cal són els partits polítics, només calen gestors professionals per gestionar la gestoria. 
En principi, podria semblar que estic reclamant una dictadura, però l'actual democràcia que patim ja ho és, amb les cometes que vulgueu. Els partits polítics son el gran error, la xacra de la democràcia, el més gran error que ha comés mai aquesta. Si algú és capaç de donar-me una sola raó que justifiqui els partits polítics li prendré en consideració, però no m'el creuré, ni li faré cas, no existeix. Potser en altres époques podien tenir algún sentit, peró actualment com els sindicats, sons ens inanes que no serveixen per a res i a sobre costen molts diners a l'Estat. I de la mateixa manera que actualment no hi ha res que distingeixi un partit de l'altre a banda dels tics que per guió els corresponen, entenc que s'haurien de suprimir ja, que els gestors gestionin les gestories de cada país i un consell de savis vigili als gestors. L'estalvi econòmic seria brutal, i la quantitat de problemes que evitariem enorme, ah! i tot, perquè les coses funcionessin, només caldria, i un gestor en té, una qualitat de la qual els polítics no en saben ni el nom, ni la aplicació  i el seu significat, se'n diu sentit comú i professionalitat.
Entenc pero, que la gestoria té també un problema, en el fons el mateix problema que els partits polítics o les religions: el factor humà, i aquest no hi ha déu que l'arregli; si algu creu que Podemos o Ciudadanos poden ser l'alternativa als partits classics, (la casta que diu Iglesias, que encara no s'ha adonat que ell i el seu partit ja ho són), deia, si algú creu que aquests dos partits son l'alternativa diria que va errat, no deixen de ser més del mateix, cadascú a la seva banda i amb les seves disensions internes que aniràn augmentant a mesura que creixin. 
No hi haurà regeneració política per aquest cantó, ni per la bestiesa estèril i desesperada de Duran i Lleida, ni per les suposades bones intencions de Pp o PSoE. Simplement, la regeneració política només seria posible eliminant a tots els partits, del primer a l'ùltim, però com això no és possible, els necessitem, amb totes les seves mancances, mesquineses i corruptel·les. 
Em recorda l'acudit de Woody Allen a Manhattan: "Doctor, el meu germà és boig, es creu que és una gallina... I perquè no l'ingresa en un manicomi? - li pregunta aquest -Veurà, diu Allen....és que necessito els seus ous."


*  *  *

Per cert, un interessant vídeo desmuntant Ciudadanos o Ciutadans

7 Comentaris

Més recent Anterior