No he seguit amb especial atenció la previa a les eleccions britàniques, però la còmoda majoria absoluta que ha obtingut el Partit Conservador de David Cameron, tot i que ha ha desconcertat a les firmes que elaboren enquestes al Regne Unit, que fins a les votacions pronosticaven un resultat ajustat amb els laboristes, a mi no m'ha sorprés. La gent menteix en ser enquestada, menteix sistemàticamet i acaba votant sempre als mateixos, que no està el personal per invents que diria en Mariano.... i els enquestadors venen a ser com els economistes, que l'encerten quan ja ha passat (no abans) i desprès t'ho expliquen tot fil per randa, i a més a més s'en vanten.
"Expliquen que els mètodes que es van utilitzar han de ser revisats amb deteniment en una investigació independent Durant mesos es va donar per fet que els comicis desembocarien en complexes negociacions per intentar formar un Govern estable, un escenari que va quedar diluït després del recompte, tot just un minut després del tancament dels col·legis electorals, quan es va divulgar el primer sondeig a peu d'urna. L'estudi atorgava una àmplia majoria als "tories" -encara no una majoria absoluta-, una sorpresa que va deixar descol·locat a tot el país, i en especial als laboristes, que no van dubtar a titllar el sondeig de "erroni". Si en alguna cosa fallava, però, era en no captar per complet la magnitud de la victòria del partit de Cameron, que va invalidar les prediccions que auguraven els comicis més renyits en dècades al Regne Unit. La inexactitud en les enquestes ha motivat que el British Polling Council, l'associació que agrupa les empreses demoscòpiques al país, obri una investigació sobre els mètodes que s'utilitzen per determinar la intenció de vot."
L'ùnica i fiable de totes les enquestes, és l'enquesta Papus (que no costa ni cinc), jo l'he fet aquest matí: al Santiago el pare, la Nuri que és la nora del Santiago, i al paqui de Bangla Desh on em foto el sigaló d'anís. Resultat de l'enquesta: a les properes generals, tornarà a guanyar el Pp però no traurà majoria absoluta, Podemos nasti de plasti, i Ciudadanos deu n'hi do, i el PSoE millor del qjue ells mateixos s'esperen. 'Por Izquierda Unida no me sale nada', ho sento.  
No l'he fet per les properes municipals, sincerament no hi ha ningú que en tingui ni idea de que carall acabarà votant el personal, encara que tot apunta a una elevada abstenció. Escrit queda per analitzar-ho quan sigui el moment.
Per què sigui del tot fiable, l'enquesta Papus s'ha de fer a la barra del bar amb tres individus dels habituals, és quan  hi afina més.