30 de maig 2015

KAFKA: UNA CONFUSIÓ QUOTIDIANA


Un incident quotidià, del que en resulta una confusió quotidiana. A ha de tancar un negoci amb B a H. Es trasllada a H per a una entrevista preliminar, tarda deu minuts a anar i deu a tornar, i es vanta a casa d'aquesta velocitat. A l'altre dia torna a H, aquest cop per tancar el negoci. Com probablement això li exigirà moltes hores, A surt molt d'hora. Encara que les circumstàncies (almenys en opinió d'A) són precisament les de la vigília, triga deu hores aquesta vegada en arribar a H. Arriba al vespre, rendit. Li comuniquen que B, inquiet per la seva demora, ha partit fa poc per al poble d'A i que s'han d'haver creuat en el camí. Li aconsellen que esperi. A, però, impacient pel negoci, s'en va immediatament i torna a casa.
Aquesta vegada, sense posar més atenció, fa el viatge en un moment. A casa li diuen que B va arribar molt d'hora, immediatament després de la sortida d'A, i que fins i tot es va creuar amb A al llindar i va voler recordar-li el negoci, però que A li va respondre que no tenia temps i que havia de sortir de seguida .

Malgrat aquesta incomprensible conducta, B va entrar a la casa a esperar el seu torn. I ja havia preguntat moltes vegades si no havia tornat encara, però seguia esperant sempre a la cambra d'A. Feliç de parlar amb B i de explicar-li tot el que ha passat, A corre escales amunt. Gairebé a l'arribar ensopega, es torça un tendó i a punt de perdre el sentit, incapaç de cridar, gemegant en la foscor, sent a B -potser molt lluny ja, potser al seu costat- que baixa l'escala furiós i que es perd per sempre.


Una confusión cotidianaConte: CIUDADSEVA.COM
Franz Kafka

SHARE THIS

4 comentaris:

 1. Leches ¡¡¡ me he desorientao ...

  ResponElimina
 2. ja en som dos,entre A, B. i H, n'hi ha per desorientar-se.

  ResponElimina
 3. No me he enterado de nada...

  ResponElimina
 4. yo tampoco, lo puse precisamente para ver si alguien me aclaraba de que iba, pero ya veo que no.

  ResponElimina