KAFKA: UNA CONFUSIÓ QUOTIDIANA


Un incident quotidià, del que en resulta una confusió quotidiana. A ha de tancar un negoci amb B a H. Es trasllada a H per a una entrevista preliminar, tarda deu minuts a anar i deu a tornar, i es vanta a casa d'aquesta velocitat. A l'altre dia torna a H, aquest cop per tancar el negoci. Com probablement això li exigirà moltes hores, A surt molt d'hora. Encara que les circumstàncies (almenys en opinió d'A) són precisament les de la vigília, triga deu hores aquesta vegada en arribar a H. Arriba al vespre, rendit. Li comuniquen que B, inquiet per la seva demora, ha partit fa poc per al poble d'A i que s'han d'haver creuat en el camí. Li aconsellen que esperi. A, però, impacient pel negoci, s'en va immediatament i torna a casa.
Aquesta vegada, sense posar més atenció, fa el viatge en un moment. A casa li diuen que B va arribar molt d'hora, immediatament després de la sortida d'A, i que fins i tot es va creuar amb A al llindar i va voler recordar-li el negoci, però que A li va respondre que no tenia temps i que havia de sortir de seguida .

Malgrat aquesta incomprensible conducta, B va entrar a la casa a esperar el seu torn. I ja havia preguntat moltes vegades si no havia tornat encara, però seguia esperant sempre a la cambra d'A. Feliç de parlar amb B i de explicar-li tot el que ha passat, A corre escales amunt. Gairebé a l'arribar ensopega, es torça un tendó i a punt de perdre el sentit, incapaç de cridar, gemegant en la foscor, sent a B -potser molt lluny ja, potser al seu costat- que baixa l'escala furiós i que es perd per sempre.


Una confusión cotidianaConte: CIUDADSEVA.COM
Franz Kafka
Comparteix:  

Comentaris

 1. Leches ¡¡¡ me he desorientao ...

  ResponElimina
 2. ja en som dos,entre A, B. i H, n'hi ha per desorientar-se.

  ResponElimina
 3. No me he enterado de nada...

  ResponElimina
 4. yo tampoco, lo puse precisamente para ver si alguien me aclaraba de que iba, pero ya veo que no.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada