LA NOSTRA INIQUITAT


L'acudit de Vergara a el diario.es, és més que un acudit, i és també molt lluny de la demagogia que se sol atribuir als ninotaires, retrata una realitat cruel, inhumana però que existeix i no nomès en la tètrica figura de l'ens dibuixat magistralment a la vinyeta.  No seria just culpar per omisió d'ajut nomès a aquest ens o a qui representa, un ens del que no penso més dir el seu nom ni càrrec. No és nomès Espanya, la resta d'Europa manté la mateixa actitud pasiva, hipócrita i maniquea, mentrestant la Mediterrània continua sent la tomba de milers d'africans i la pàtria de la nostra iniquitat. Més de dos mil (que se sàpiga) aquest any. Fins quan?

3 comentaris:

 1. Passaran els anys i farem-faran com amb tants genocidis i disbarats diversos, resultarà que ningú no sabia ben bé què passava, ves. Es perd molt el temps parlant del passat, de la bomba d'Hiroshima (no tant del Gulag) i de l'Holocaust o de la guerra civil, de com n'eren de dolents aquests o els altres, però molts pocs esforços individuals i col·lectius incideixen en aquest tema i crec que encara en sabem de la missa la meitat. Aquí, ja se sap, estem massa ocupats amb 'el procés'...

  ResponElimina
 2. Ayer casi me puse a llorar.
  Ver como los crios rescatados buscan a sus padres que han muerto ahogados en medio de la confusión de un barco que no para de moverse y todos con sed y desesperados es mefistolesco.

  Busqué las colonias italianas, las inglesas, las españolas, las alemanas, las belgas, las holandesas, las portuguesas en África al 1900...Todo ha estado explotado y sigue estándolo por Europa.
  Pero si en Etiopía hay un club de futbol que se llama Juventus de Adis Abeba y aún quedan estatuas de Mussolini¡¡¡¡
  Pagamos lo que hemos expoliado, desde hombres esclavizados hasta petróleo, pasando por oro, gemas, café, pieles, madera y recursos de fosfatos.
  Siempre hemos puesto a un dictador pagado por el estado europeo (Bokassa, Macías...etc, etc) para que sirviera a los intereses del país que lo expoliaba y ahora que se están quedando sin recursos y que se están librando de los yugos de los dictadores...les llamamos bichos.
  Cameron es un hijo de la gran p...
  Si puedes mira una película llamada El Habre, a ver si tienes suerte y la puedes visionar. Te gustará

  ResponElimina
 3. Júlia i Miquel: a l'altra banda de la Mediterrània ja els hi va bé, menys boques que alimentar, per això no fan es per evitar-ho, i aquí es tapen els ulls com la mainada fent veure que no ho veuen, i ja es consideren salvats. Fa molts anys Pujol ja va avisar que si no s'industrialitzava el Nord d'Àfrica, acabarien venin tots cap aqui, i ja hi son, i ningu s'en vol fer responsable, mentre, anem omplin la Mediterrània de cadàvers, uns cadàvers que no importen a ningú.

  ResponElimina

Amb la tecnologia de Blogger.