L'empresa de seguretat informàtica Kaspersky a partir de les enquestes realitzades a sis mil persones, ha detectat que recordar més de tres números de telèfon és només cosa de dinosaures analògics com un servidor. La capacitat actual per retenir informació es ressent i adocena amb la proliferació de dispositius digitals en que totes les dades són registrats. Segons la mateixa investigació de Kaspersky, el 50% dels espanyols recorda el telèfon fix que tenia a casa fa deu anys; però no l'actual de fills, la seva parella o el lloc de treball.

Tampoc és tan greu, Sant Google hi és emmagatzemant tota la informació que necessitem. De la mateixa manera que el meu pare abans sumava els albarans a la fàbrica d'olis on treballava sense calculadora (encara no existien), després va passar a fer-ho amb la calculadora i ja al final de la seva vida laboral, els albarans sortien sumats de la impressora de l'ordinador .
A això se li sol dir progrés, per bé o per mal, tot i que diria que més aviat seria el primer, al cap i a la fi, la memòria, selectiva com és, conserva les dades i records que realment importen i s'estalvia d'emmagatzemar molta palla que ja li guarda Google.
A aquest procés li diuen Amnèsia Digital, però jo diria que simplement es tracta d'un displicent oblit temporal digital, encara que cert és que tot això incloent altres deixadeses en que caiem, ens va apropant cada vegada més a un preocupant grau de adotzenament.