Un expert és en principi algú que com nosaltres no té ni idea de res, però sembla que hi entengui i en sàpiga. les seves prediccions 'off course' gairebè sempre solen ser fallides. Un exemple en seria el de Paul Ehrlich, entomòleg encara em actiu (veure per creure) de la Universitat de Stanford. L'any 1967 va publicar el llibre 'l'explosió demogràfica' on afirmaba: 'Hem perdut la batalla per alimentar la humanitat. En la década dels setanta, centenars de milions de persones morirán de fam, encara que comencem a posar en marxa programes de xoc ara mateix".
El mateix any de les prediccions de Ehrlich, William i Paul Paddock publicaven (Hambruna 1975!), el titol s'explica per si sol. En una ressenya publicada per la revista Science, el biòleg James Bonner va escriure que 'tots els estudis seriosos estàn d'acord en que és inevitable una 'hambruna' en les nacions subdesarrollades.
En realitat va passar tot el contrari de les seves prediccions, l'increment de la productivitat agrícola degut a les millores tecnològiques no nomès va donar de menjar a tota la població mundial, sino que fibns i tot ho va fer en excès. Entre 1961 i 2000, la quantitat de calories consumides per persona i dia es va incrementar un 24% de promig.
Recordareu tambè el qui ens avisaven que capo els anys vuitanta s'hauria acabat el petroli. I ara n'hi ha que avisen que el que s'està acabant és l'aigua. L'aigua que n'hi ha arreu i de sobres, si el 75% del planeta és aigua, co,m s'ha d'acabar. Tot el subsòl del Sahara és un immens llac d'aigua dolça, nomès cal fer un forat i jas tens un pou d'aigua, el problema és que això costa diners 40 mil euros.
A vegades penso que aquests experts acaben com en Met de Ribes: Es diu que en Miquelet va caure al riu prop de Ribes de Freser, no sabia nedar i feia grans esforços per no ofegar-se. Quan passava per Camprodon, baixant pel fort corrent, la gent li deia: “Què fas Met?” Com que no volia admetre que s'ofegava, i per no demanar ajuda, els contestava mirant de fer bona cara: “Anar fent!”. Admetre els errors en les prediccions fallides pels experts és primordial, més no ho solen fer gairebè mai i com en Met, riu avall van fent'.