Su juru que aquesta noticia no és de el Mundo Today, i encara que hauria d'anar a Collonades, la publico aquí d'esmaperdut que m'ha deixat la seva lectura a el Periódico. Ja ho deia Albert Pla: papa, jo vull ser torero!

"Educació prepara un títol de banderiller per a alumnes que no es treguin l'ESO. Ensenyament anuncia que el Govern central proposa una FP bàsica en Tauromàquia i Activitats Auxiliars Ramaderes.
Quan algunes comunitats autònomes com les Balears i la Comunitat Valenciana –que al maig van estrenar governs d'esquerres– mantenen encesos debats interns sobre la possible prohibició de les corrides i d'altres espectacles taurins als seus territoris i mentre l'Ajuntament de Madrid es disposa a retirar la seva subvenció a l'Escola de Tauromàquia d'aquesta ciutat, el Ministeri d'Educació ha enviat aquesta setmana a les comunitats autònomes un avantprojecte de decret per a la creació d'una nova titulació de formació professional (FP) bàsica destinat a formar «professionals capaços de desenvolupar les tasques pròpies dels matadors de novells sense picadors aplicant les bases de la força en el toreig».
Es tracta, segons ha detallat aquest divendres la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, d'un títol al qual podran optar joves «que tenen dificultats per obtenir el títol de l'educació secundària obligatòria, l'ESO». «El que hauríem de fer és ajudar-los a acabar els estudis bàsics, però en comptes d'això els volen fer banderillers», ha protestat Rigau, en una entrevista concedida a Catalunya Ràdio.
L'avantprojecte de decret ministerial, que encara ha de passar tots els tràmits administratius i ser informat davant la Conferència Sectorial d'Educació abans de ser aprovat definitivament, preveu, entre altres coses, que els estudiants d'aquesta nova FP bàsica de Tauromàquia i Activitats Auxiliars Ramaderes –una modalitat d'estudis creada arran de la LOMCE i d'escassa implantació a Catalunya– aprenguin a «identificar els elements propis de la lídia relacionant-los amb els seus orígens, amb la seva evolució, amb la litúrgia taurina i amb la història del toreig». Entre les possibles sortides professionals del nou títol, de 2.000 hores de durada, hi figuren, a més del de matador de novells, el de peó agropecuari, pastor i banderiller o picador de novells.
El document, a què ha tingut accés aquest diari, insisteix que «la tauromàquia és una manifestació artística desvinculada d'ideologies que forma part de la cultura tradicional i popular» i subratlla que «el seu futur està lligat a la seva consideració com a part essencial del Patrimoni Artístic, Cultural i Etnogràfic d'Espanya»."