Em preguntava fa uns dies si algú investigava com es finançava Manos Limpias, doncs bé, sembla que la justicia comença a actuar. La Fiscalia investiga el sindicat, vaja al seu representant Miguel Bernad per blanqueig de capitals i apropiació indeguda, és el caçador caçat, encara que s'haura de veure com acaba tot.....

El secretari general de Manos Limpias, Miguel Bernad, i l'advocada en el cas Nóos, Virginia López, estan sent investigats per la Fiscalia de delictes econòmics de Madrid pels possibles delicte de blanqueig de capitals i apropiació indeguda a compte de la retirada de 103.000 euros del compte del sindicat, segons publica Abc.

El líder de Manos Limpias va reconèixer el repartiment de fons el passat 14 d'octubre durant la seva declaració a la Fiscalia Provincial de Madrid en qualitat de denunciat. Aquest dilluns va assegurar a ABC que tant l'origen com el destí dels fons és «lícit». «Em vaig quedar la meitat per pagar deutes del sindicat i li vaig donar l'altra meitat a Virgínia López per abonar-li els seus honoraris», sosté. Preguntat per què va realitzar aquests moviments tan elevats en metàl·lic, assevera que «el banc no va estar a l'alçada i, a més, si l'origen dels diners és lícit el puc treure en metàl·lic quan vulgui». Virginia López no va atendre les trucades d'aquest diari.(el diario.es)

Els fets es remunten a finals de 2010. Els diners procedien de les aportacions que havia realitzat gairebé mil estalviadors d'Fòrum-Afinsa, l'estafa de la inversió en segells de correus. Havien recollit aquests diners per denunciar la intervenció de l'empresa. Segons consta en les diligències d'investigació, primer Miguel Bernad va «autoritzar» la transferència de 110.800 euros d'un compte de Manos Limpias en una oficina del BBVA a Madrid a un compte particular en una sucursal de la mateixa entitat però situada a Valladolid els cotitulars eren el mateix Bernad i Virginia López a títol personal (tots dos són de Valladolid).

«Als pocs dies», aquests 110.800 euros van ser retornats al compte del sindicat. Segons fonts consultades per ABC, tots dos es van adonar que no podien transferir fons del sindicat al seu compte personal. A continuació, el líder de Manos Limpias va extreure del compte del sindicat 103.500 euros en efectiu, concretament en quatre retirades. informa:eldiario.es.