Quel pasticciaccio brutto di via Merulana, és la novel·la de Gadda, que va donar origen a la pel·lícula 'Un maldito embrollo', dirigida e interpretada per Pietro Germi, un classic del cinema negre italià. Pedro Sánchez com el comissari Ingraballo està ficat en un maleït embolic però sense Claudia Cardinale.

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va reiterar ahir al president en funcions del Govern, Mariano Rajoy, que no donarà suport la seva continuïtat al capdavant de l'Executiu ni tampoc la del PP. Així s'ha pronunciat Sánchez en roda de premsa a la seu socialista de Ferraz, després de reunir-se durant una mica menys d'una hora amb Rajoy al Palau de la Moncloa per analitzar les expectatives existents després dels resultats de les eleccions de diumenge passat.
La decisió de Sánchez és d'allò més raonable dins el maleït embolic en què es troba, sabedor que faci el que faci, ell i el seu partit sortiran perjudicats, però Sánchez, de moment és un home conseqüent i sap que no pot ni ha de donar suport a un partit corrupte fins al moll de l'òs perquè mal Governi quatre anys més aquest país. Sap Sánchez, que aquesta decisió el perjudica, i sap també que si forma un tri-quadripartit d'esquerres molt complex però que li permetria fins i tot Governar el país, sino ell un altre, també acabaria perjudicant-lo ell i el seu partit, és allò que facis el que facis, segur que la cagues, però posats a cagar-la, cal fer-ho amb la màxima dignitat possible, com Goethe, i aquest sembla que és el camí escollit per Sánchez. L'acusen els del Pp de no tenir sentit d'Estat, ells que no saben ni tan sols que és ni que vol dir aquest mot.
Encara que sigui una simple Gestoria teledirigida des d'Alemanya, al capdavant de la mateixa ha d'haver-hi gent digna, no indigna, indecent i miserable, i - de moment - Sánchez, i els seus possibles socis d'esquerres són els únics que reuneixen els requisits per a Governar, la patronal i l'IBEX-35 que es dediquin a la seva que presumptament o potser no tan presumptament, és oprimir i extorsionar als ciutadans, i no opinin en aquest assumpte, que ni els va ni els ve, encara que sembli el contrari.