El més curiós o fins a cert punt graciós és que totes les revelacions que ens puguin fer Snowden, Assange i altres dissidents del sistema, és la indiferència que ens provoquen. Ens vigilen, comercien amb les nostres dades, disposen de "la història secreta de la nostra ànima" - diu Snowden, però a nosaltres ens és igual, vaja! que ens importa un rave. Gairebé veiem als nostres espies com un Leslie Nielsen en un dels seus 'agárralos'.

I això que es tracta que en certa manera és com si aquests espies de zeros i un entressin al nostre habitatge mentre dormim, i ho registressin tot. Suposo que protestaríem encara que no massa, sabedors que actuarien amb total impunitat i que a més ho podrien seguir fent sempre que volguessin.

El fet que sabedors que ens espien ens doni, no es basa només en que considerem que som poca cosa i poc o gens tenim op sabem que pugui despertar l'interès d'aquests elements. És per la nostra seguretat, diuen, per a protegir-nos dels terroristes, encara que després es demostri que són un altre tipus de mesures les que han impedit els atemptats en els últims anys, o a vegades la casualitat.

Diu Snowden "En realitat no tenen capacitat per processar tanta informació, que la guardin no vol dir que la revisin". Pero la tenen. Fem recerques en mil·lèsimes de segons entre milions de resultats a Google, però creiem que les agències de seguretat treballen amb becaris llegint correus i escoltant gravacions una per una i no deu ser així, però si que d'alguna manera tafanegen i controlen el que realment els interessa.

La intimitat és una cosa que ha deixat d''exisitir al segle XXI, renunciar-hi és el preu a pagar per gaudir de xafarderies i informació a dojo per pocs diners. Ah! potser haurien d'oblidar-nos de  1984, millor ho deixem, que ja cansa escoltar-nos repetir això de "la predicció d'Orwell s'ha fet realitat". Val més agafar-so amb conya, calma i resignació. Això, o et vas a viure al camp, sense tele, ordinador ni mòvil, no et vigilaran ni sabran res de tu, però de fet serà el mateix, i a més a més teva estaràs més avorrit sense saber res del que passa a la vida en general.