LES SABATES

Lionel Messi ha armat un bon enrenou a Egipte arran de la seva aparició en un programa de televisió en què va oferir les seves botes per a una subhasta benèfica. El gest del futbolista del Barça ha provocat una reacció ja que en la cultura musulmana es considera un insult mostrar o oferir sabates.

No és la primera vegada que Messi fa regals i donacions en pro dels més desafavorit. Però la seva última acció benèfica s'ha considerat com un insult nacional a Egipte. Després de la seva aparició en el programa "Sí, sóc famós" de la cadena MBC, el futbolista ha revolucionat les xarxes socials egípcies.

 • To #Leo_Messi
 • thank you for your humanity
 • Egypt does not need your shoes
 • Send your shoes to Argentina
 • Egypt is a great Country#Egypt_great
 • — قول يا ستاموني قول (@AdelAbdou8) 27 de març de 2016
 • "A Leo Messi: gràcies per la teva humanitat, però Egipte no necessita les teves sabates, dóna-les a l'Argentina, nosaltres som un gran país" tuiteja @AdelAbdou8."Mesi, aneu tu i les teves sabates a l'infern", tuiteja un altre usuari.

 • "Els comentaris d'odi pel futbolista van proliferar després de la seva aparició a la televisió, però sobretot es van avivar les queixes a l'aparèixer a la televisió un periodista i diputat opositor retornant la seva ofensa al futbolista i traient-se les sabates."

Quan algú és incapaç de reconeixer la generositat d'una persona d'una altra confessió, que no té per que coneixer els seus costums o maníes, no m'interessa, és la pueril intransigència de l'islam en coses petites com aquesta i no parlo ja de més grans.
De fet @AdelAbdou8. té raó: Egipte no necessita les sabates de Messi, prefereixen anar descalços, i no dels peus, sino de la ment.

sbd - 31.03.2016
Comparteix:  

Comentaris

 1. Tens raó. Ara bé, els del programa podrien haver-ho suposat que passaria això. Ha estat una badada monumental. És com si surts a la TV de l'Índia menjant-te un bistec de vedella amb patates.

  ResponElimina
 2. ja crec que el que haurien d'haver entès és el que va tuitejar Dido un exfutbolista egipci: Un escriptor dona (es tractava d'una subhasta) el que més aprecia, la ploma, i un futbolista dona el més important per a ell: les sabates.
  Aquestes conflictes es poden resoldre d'una manera més elegant i senzilla.

  ResponElimina
 3. Ojo, que CLIDICE no va errada. El problema es de los presentadores del programa.
  Cada religión, que no país, tiene sus ritos, nos guste o no, y no podemos ponernos delante, ni como benefactores ni como detractores.
  Aquí la cagada es de los presentadores o del regidor, que tendría que saber que los zapatos forman parte de fundamental de la simbología religiosa del país.
  No quiero poner comparaciones, pero de seguro que sabes algunas que no nos harían gracia.

  ResponElimina
 4. Potser li canten molt els peus a Messi... Miquel, una sabata és una sabata però en aquest cas com diria el filòsof Gallec Marianico el corto Rajoy, eren uns botes de futbol, no unes sabates.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada