L'èsfereidor àudio d'una infermera catalana a Idomeni: "Europa assassina" - En les últimes hores s'ha viralitzat a les xarxes socials de Catalunya un àudio punyent. Es tracta de Gemma Poca, una infermera de Castellterçol que viu en primera persona el tracte als refugiats a Idomeni. Entre llàgrimes i desolada repeteix una i altra vegada la mateixa idea: "Europa assassina. Estan gasejant a persones que fugen de la guerra ".

Gemma Poca va gravar els àudios per WhatsApp per a la seva família, encara que ella mateixa els demanava que els difonguessin perquè tothom sabés el que passa allà. El relat fa referència a quan la policia l'emprenia amb els immigrants llançant gasos lacrimògens. Encara que ella insisteix que això "no era només fum, era alguna cosa més. No es podia respirar. Se't tancaven els bronquis, et cremava la cara i no podies ni obrir els ulls ".



Aquesta infermera va viure l'agressió in situ. Assegura que la zona on van llançar els gasos era plena de nens i de gent gran que no podien escapar. D'aquí que insisteixi una i altra vegada en la seva àudio que es tracta d'un assassinat. "S'ha de denunciar com Europa pot permetre aquest assassinat a gent que està escapant de la guerra i als que els han destrossat les seves cases", i afegeix que és "inadmissible aquesta agressió contra éssers humans". "Sí, això passa a Europa, encara que costi creure-ho", insisteix.

Aquest matí de dimecres Gemma Poca ha atès la crida de 'El mon a RAC1' i ha opinat sobre els seus missatges d'àudio. "No era conscient que eren virals. Ara quan obro el WhatsApp tinc tants missatges que no tinc temps de respondre'ls tots ", opinava sobre la difusió dels mateixos.

Al programa de Jordi Basté la infermera ha assegurat que "Idomeni és una presó" i ho justifica: "Europa ha actuat fatal. Els estan ficant en un lloc on no tenen sortida i reben agressions". A més ha lamentat que segur que "les morts que hi hagi per culpa dels gasos ningú les tindrà en compte després".


Sobre el desallotjament de l'improvisat campament de refugiats a Idomeni també ha tingut unes paraules. "Ara en Idomeni hi ha una agressió brutal. Havien construït una estructura i ara es desmunta. Se'ls està obligant a marxar i ells no volen això ".