Els pretesos autors de l'atac informàtic que va filtrar les dades de més de 5.000 agents afiliats al Sindicat de Mossos d’Esquadra han publicat un vídeo que explica com van robar la base de dades de la web, que incloïa tot tipus de dades personals dels agents, des del DNI fins al número de compte bancari. Les imatges, que han estat disponibles en una web de filtracions i a Youtube, no recullen la llista completa de les dades obtingudes, sinó només el procediment del robatori, expliquen a el periódico..

El vídeo, pres amb la tècnica de capturar el que passa a la pantalla de l'ordinador i que dura 39 minuts, mostra com, utilitzant un navegador Tor i una eina per detectar errors de seguretat a les webs, de codi lliure, van aconseguir entrar al servidor i copiar l'arxiu de la base de dades de tots els membres que s'havien apuntat en algun moment als cursos de formació del sindicat. La celeritat amb què ho fan suggereix que hi va haver assajos previs o que es tracta d'una rutina molt ben apresa.

Tor és el programa més utilitzat tant per accedir a la internet profunda (‘dark web’), que no és accessible des dels navegadors habituals, com per ocultar la identitat i el lloc des d'on es connecta un usuari. Els delinqüents van aconseguir, durant més de 30 minuts, crear una identitat falsa, validar-la, i introduir un codi a través del formulari (el que es coneix com a SQL Injection) que els permetés entrar al servidor per agafar el control de la màquina. És a dir, un atac manual sobre la pàgina web, que, pel que es veu, no comprovava una per una la identitat dels sol·licitants de registre, suposadament mossos d’esquadra.

Estem davant del SME, el caçador caçat, caçat en la seva incompetència, i em pregunto com ens podem refiar dels Mossos d'Èsquadra i del seu sindicat, donada la seva vulnerabilitat, és veu que la seva capacitat comença i acaba a l'hora d'estomacar als ciutadans o fotre algun ull enlaire i desprès negar l'evidència. I no estic fent demagogia, és així, els fets parlen per si sols i a ells em remeto. 
No sé si dimitirà algun responsable d'aquest escàndol, d'aquest ridícul dels cascadeurs, que per començar, amb la seva deixadesa i ineptitud han posat en perill la seguretat dels seus propis companys.