El túnel de la risa és la denominació que se li dóna popularment a la connexió ferroviària de Madrid que, amb orientació sud-nord, uneix les estacions d'Atocha (capçalera sud) i Chamartín (capçalera nord), les més importants de la ciutat quant a nombre de viatgers. 
Aquesta connexió consta actualment de dos túnels en servei amb dus vies cada un i un tercer en projecte. Rep el nom de túnel de la risa per la similitud que presentava amb una atracció de fira, molt popular a l'època de la construcció, anomenada tubo de la risa. La premsa de l'època contrària al govern se'n reia de la nova construcció i la va batejar amb aquest nom. 
Doncs bé, amiguets i amiguetes, aquest túnel s'acabarà de construir amb 935 milions d'euros de res de fons europeus que de fet estaven destinats al Corredor Mediterrani, que a partir d'ara es dira corredor Madridterrani
Doncs això, un dia qualsevol Foment desvia 935 milions d'euros de fons Europeus de València a Madrid i no passa res, en aquest País, mai passa res, i si passa és dolent, o pitjor.