Al pas que anem, i potser el lapsus que ha succeit a la cerimonia de la Copa Federació no té res a veure amb Donald Trump, o potser si, s'haurà de crear un diari o un blog que reculli totes les noticies ficades de pota, pifies i esperpents de Trumplandia, i és que l'home i els qui l'envolten donen molt de joc, com el quasi Secretari de Treball, o la Consellera Conway..., i ell mateix, clar, una espècie de barreja entre Gil y Gil y Ruiz Mateos.
El desafortunat incident ha marcat la jornada d'aquest diumenge de la Copa Federació. En la cerimònia prèvia al partit entre l'alemanya Andrea Petkovic i la nord-americana Alison Riske, un solista va cantar el "Deutschland, Deutschland über alles, über alles in der Welt" (Alemanya sobre tots en el món). L'himne, que data del segle XIX, està vinculat amb l'Alemanya nazi, ja que Hitler va decidir que es fes servir aquesta versió al Tercer Reich. Al final de la Segona Guerra Mundial, aquesta part es va eliminar.



Com era d'esperar, el desencert va indignar la delegació alemanya. 
"És la pitjor experiència que m'ha passat, ha estat horrible i impactant. Estem en 2017, que alguna cosa així vaig passar a Amèrica ... No pot passar. És una vergonya i demostra ignorància ", va dir la tennista Andrea Petkovic.
Per la seva part, l'Associació de Tennis dels Estats Units ha emès una disculpa al seu compte de Twitter oficial assegurant que lamenten profundament l'incident i que no tornarà a ocórrer.