Tot aquest dispendi dels Governs en armament i soldats per suposadament combatre al terrorisme no s'aguanta per enlloc, ni tampoc per combatre algun país veí perquè és un fet que no es donarà mai. El terrorisme no es combat amb tancs ni soldats armats fins a les dents, sinó ajudant a que aquest terrorisme no creixi ni es generi en països devastats per aquestes armes en guerres absurdes o que persegueixen foscos interessos econòmics. És una despesa inútil i desmesurada que no s'entén ni a qui o a quins beneficia.
El terrorisme no és la major amenaça per a aquests estats, més de 100 milions de persones podrien morir per fam. Per tant, els majors enemics a nivell global i local no és el terrorisme, són la fam i la pobresa, als quals seria convenient dedicar-los un major esforç, ja que es tracta d'amenaces reals i actuals que afecten a milions de persones desvalgudes, abandonades a la seva sort.
En qualsevol cas, la majoria de l'armament i dels diners gastats en Defensa mai els permetran defensar-nos d'atacs terroristes, menys encara dels comesos per llops solitaris fanàtics que sol ser el modus operandi dels últims, això és evident, i aquests Estats ho saben tot i que no ho volen reconèixer, potser perquè no els convé fer-ho. Londres, Berlín o Niça són tragèdies que s'haurien produït a Espanya amb la despesa en Defensa actual, o amb molt més inversió. Llevat que el que es pretengui sigui militaritzar els carrers i col·locar carros de combat i soldats en totes les cantonades. Per tant, gastar més en Defensa no implica estar més segurs, no almenys pel que fa a les amenaces existents en l'actualitat, és més, creen inseguretat i indefensió entre els ciutadans conscients que en qualsevol moment aquestes forces poden actuar contra ells, màxime amb aquesta cúpula militar i el desGovern pseudodemocràtic que les dirigeix.
De fet, el major enemic dels nostres soldats des de fa molt temps és la pròpia cúpula militar: helicòpters 'canibalitzats', explosius en mal estat, guàrdies civils sense armilles, vehicles en estat brut, suïcidis ..., expliquen a público.es La cúpula militar fa molt de temps que supera la taxa de mortalitat aconseguida per l'enemic i pel terrorisme, així que si aconseguim que les nostres Forces Armades i la Guàrdia Civil reformin completament les dues cúpules el benefici per a la ciutadania (inclosos uniformats) seria enorme. O sigui que moren més militars per aquesta desidia dels seus superiors que no per atacs de terroristes.