ÚLTIMS ESCRITS
latest

divendres, 14 de juliol de 2017

EUROPAPRESS I L'EFECTE KULESHOV


L'efecte Kuleshov és un fenomen del muntatge cinematogràfic explicat per Lev Kuleshov durant els anys vint. Per mostrar-ho va seleccionar imatges de la cara neutral d'un actor i, en el muntatge, el va intercalar amb diferents plans: un plat de sopa, una dona en un taüt i una nena jugant amb un ós de peluix. L'audiència va percebre concentració, tristesa, somriure en el mateix rostre segons la imatge que precedia al pla. En resum, el cineasta rus va demostrar com el muntatge d'una seqüència té una gran influència en la comprensió d'una escena.
Aquest dimecres, el tuiter @CervantesFAQs va explicar aquest efecte, que s'ha fet servir històricament com una forma de manipulació, amb un vídeo publicat per Europa Press, que inclou la imatge de Montero i Iglesias rient en un context solemne amb les víctimes del terrorisme. VEURE EL VIDEO MANIPULAT

 Seguir
Miguel de Ceяvantes @CervantesFAQs
Hoy @europapress nos enseña el Efecto Kuleshov es decir montar una imagen de @Irene_Montero_ y @Pablo_Iglesias_ donde no corresponde ATENTOS
16:24 - 12 Jul 2017
  4.394 4.394 Retweets   2.556 2.556 me gusta
Información y privacidad de Twitter Ads
 Seguir
Miguel de Ceяvantes @CervantesFAQs
En respuesta a @CervantesFAQs y 3 más
Para los que no lo sepan el efecto Kuleshov es un fenómeno del montaje cinemat. demostrado por el cineasta ruso Lev Kuleshov en los años 20.
16:34 - 12 Jul 2017
  405 405 Retweets   447 447 me gusta
Información y privacidad de Twitter Ads
 Seguir
Miguel de Ceяvantes @CervantesFAQs
En respuesta a @CervantesFAQs y 3 más
A grosso modo consiste en que el espectador asocia las imágenes en el montaje en función del contexto que precede y procede a cada imagen.
16:49 - 12 Jul 2017
  367 367 Retweets   366 366 me gusta

El líder de Podem, Pablo Iglesias, s'en va fer ressò i va demanar explicacions des del seu compte a Twitter, expliquen a publico.es
« PREV
NEXT »

3 comentaris

  1. No entiendo mucho de que va la escena. Los vi reir cuando hablaba el Rajoy, e incluso los vi aplaudir. Así que lo tienes que explicar.
    Salut

    ResponElimina
  2. Molt senzill. Europapress agafa el video del moment en que es guarda silenci al parlamento Español de España a la mamòria de Miguel Angel Blanco i insereix unes imatges d'un altre video de Iglesias i Montero rient, per insinuar que eren poc respectuosos amb l'homanatjat.
    D'aquesta manipulació de les imatges per perjudicar algú, en aquest cas Podem, s'en diu l'efecte Kulesov, que va ser un cineasta rus que va fer aquesta manipulació al 1920.


    ResponElimina