DE L'ÈSSER POLÍTIC


L'ésser humà és estúpid per naturalesa, això ja ho sabem prou cadascú d'un mateix, va incorporat a la empremta genètica, però si aquest ésser huma o homínid és un ens polític el grau d'estupidesa s'agreuja, car en entrar en el pervers entramat del comportament titellaire de les consignes de partit perd la seva personalitat i és un mer repetidor de consignes marcades des de dalt. No deixa de ser pervers també com les desqualificacions, insults, difamacions, falses acusacions i més que es profereixen en el quefer de la seva activitat, de produir-se en la vida diària o professional seria objecte constant de baralles o de demandes judidicals. Es diuen de tot i més, però tot queda dins el marc de la seva activitat política, i no s'enrojolen ni els hi cau la cara de vergonya, amb un cinisme absolut ataquen o son atacats sense immutar-se. I mira que les hemeroteques els n'hi fan de mal en recuperar declaracions anteriors sobre qualsevol tema, però ells - com deia - sense immutar-se, són capaços de negar la major, la menor i la derivada. El que ahir convençuts deien era blanc, l'endemà amb el mateix rostre impenetrable diran que és gris i al cap de dos dies que era negre i es quedaran tan amples. Sempre somrient intentat convèncer-nos que l'última afirmació és la correcte i que tot això ho fan per vocació de servei al poble i sense ànim de lucre.
Aquests espècimens no són patrimoni nostre, medren en qualsevol estat dit democràtic i són els qui ens manen i prenen decisions suposadament per afavorir-nos, i així ens va, i, el problema és que ni tan sols és pot fer la revolta i enviar a pastar fang a tota aquesta casta. Guanyi qui guanyi la revolta, el poder, la partitocràcia el contaminarà i més d'hora que tard tornarem a ser al mateix lloc. És la política que ho corromp i ho contamina tot i fins ara ningú ha estat capaç de trobar la solució. Dona igual que les llistes siguin obertes o tancades, ells governen i politiquegen d'esquenes al poble, o millor dit, contra el poble, i aquest, com el noi de l'enterrament de Cioran l'únic que pot fer és resignadament proclamar que no hi ha res a fer, no hi ha res a fer.
Share:  

4 comentaris:

 1. Amic, estoy intentando dejar de fumar hasta nueva visita del médico.
  Ya sabes que ahora la palabra "estupido" e "imbecil" se emplea con total profusión y se copia y pega.
  En fin, que tus vacaciones sean productivas y que cojas fuerza para seguir llevando los nietos al cole y ayudando a tus hijos.
  Salut

  ResponElimina
 2. La ventaja de las listas abiertas es que ahi tienes donde apuntar y no vale que se vota a un conjunto. DE todas maneras, los políticos son una muestra de nuestros defectos y tambien hay gente, mucha gente, la mayoria diria yo, que viven felices sin preocuparse nada más que de lo importante, que es la familia, los hijos y para algunos el fútbol y son felices y nosotros, la gente como yo, que nos gusta la política, a lo mejor somos los tontos de la historia o de la histeria..

  los jubilados cogiendose vacaciones de la jubilacion, España se hunde... jejejejeje

  Sed felices

  ResponElimina
  Respostes
  1. Son como diaria de Cospedal, unas vacaciones en diferido.

   y de paso desconectar de periódicos, radio y tele, así no me entero de nada.

   salut

   Elimina

BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ESCRITS DESTACATSBLOCS D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ